Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Rábaközi polgármesterek civilben

A rábaközi falvak polgármesterei között van tanár, mérnök, közgazdász. másnak szakmai ügyekben jelent segítséget civil foglalkozása.
A polgármesterek egy része nem főállásban végzi feladatát. Civil munkájából van, aki többet, van, aki kevesebbet tud kamatoztatni a falvak irányítása során. Az eredeti szakmában kialakított kapcsolatrendszerek sokszor hasznosnak bizonyulnak – tudtuk meg a községvezetőktől.

Herczeg Tihamér három éve Barbacs polgármestere másodállásban. Eredeti szakmája gépésztechnikus, melyből, mint mondja, nem sokat tud hasznosítani a falu irányítása során. Kérdésünkre elmondta: bár civil foglalkozását nagyon szereti, a polgármesterséget nagyobb kihívásnak érzi.

Mesterházy József 2002 óta főállásban tölti be Enesén a polgármesteri posztot. Korábban tíz évig tanított a falu általános iskolájában magyar–történelem–német szakos tanárként. Elmondása szerint az emberekkel való foglalkozás során sokat segítenek neki a gyerekekkel töltött évek.
Hasonló a véleménye a magyarkeresztúri polgármesternek, Németh Erzsébetnek is, aki a csornai Arany János Iskola és Speciális Szakiskola gyógypedagógusa. A falu vezetését nem főállásban végzi. Azt mondja, hogy a gyerekekkel való foglalkozás során még empatikusabbá vált és ez a konfliktuskezelést teszi könnyebbé számára.

Lengyel Lajos
Lengyel Lajos, Szil első embere nyugdíjas agrármérnök. Úgy érzi, szakmai háttere sokat segít a mezőgazdasággal kapcsolatos problémák kezelésében. Több mint harminc évig dolgozott agrármérnökként. Úgy gondolja, az ez idő alatt kialakult ismeretségek jól kamatoztathatók napi munkájában.

Szabóné Szűcs Ildikó 1998 óta dolgozik főállású polgármesterként Markotabödögén. Korábban közgazdaságtant és külkereskedelmet tanult, amelyek közül elmondása szerint leginkább a közgazdaságtani ismereteinek veszi hasznát a polgármesteri székben: a pénzügyek és a költségvetés megtervezésében nagy segítséget jelentenek számára a múltbéli tapasztalatok.

Molnár János szintén 1998 óta főállású polgármester Babóton. Végzettsége szerint szövőipari technikus, de van műszaki szakoktatói képesítése is és otthonosan mozog a marketing világában. Csaknem húsz éve dolgozik egy biztosítótársaságnál, ma már mellékállásban. Állítása szerint leginkább kapcsolatrendszerét és üzleti tapasztalatait tudja kamatoztatni az önkormányzati munkában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Molnár Tamásné hite megerősödött

Beszámoltunk róla, hogy a csornai Molnár Tamásné történetét. A fiatalasszony évek óta küzd betegségével, szervezetében rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak orvosai. Anita küzd életéért, kislánya tartja benne az erőt, és azok a gyógyszerek, amelyek megvásárlása anyagilag is megterheli a családot. Az írás megjelenése után nagyon sok telefon érkezett szerkesztőségünkbe. Tovább olvasom