Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Rábaközi Pedagógiai Napok Csornán

Az idén másodszor rendezte meg pedagógiai konferenciáját, a Rábaközi Pedagógiai Napokat, a Csornai Nevelési és Oktatási Központ.
A szakmai konferencia első napján a „Kovács-módszerrel" ismertette meg a Kerényi György Művészeti Iskola tanárait és az érdeklődőket dr. Pásztor Zsuzsa. Másnap délelőtt, Pájer Imre igazgató megnyitója után a „kompetenciaalapú oktatás" témakörével folytatták a tanácskozást, melyen a nevelési-oktatási központ pedagógusain kívül Csorna, valamint a kistérség iskoláinak, illetve óvodáinak képviselői is részt vettek. A kompetenciaalapú oktatásról adott nemzetközi kitekintést Turbók Arnold Bertalan, a megyei pedagógiai intézet (Mepi) igazgatója.

A kompetenciaalapú oktatás elméleti kérdéseiről Blazovicsné Varga Marianna pedagógiai szakértő beszélt. Készségek, képességek, kompetenciák címmel Licskainé Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus, Életpálya-építő kompetenciák címmel dr. Varga Lajosné, a pécsi Apáczai Nevelési Központ gimnáziumának igazgatóhelyettese tartott előadást.
A kétnapos rendezvény a nevelési-oktatási központ intézményegységeiben műhelyfoglalkozásokkal, gyakorlati bemutatókkal zárult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horgásztó és szabadidőpark épül

Szabadidőpark és horgásztó kialakítását határozták el Dörben. A terület megtisztítása már el is… Tovább olvasom