Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Rábaközi Napok a hosszú hétvégén

Csorna - Kedvükre válogathattak a különböző rendezvények között a csornaiak és a környékbeliek a hosszú hétvégén. A Rábaközi Napok szervezői minden korosztályra gondoltak.

A hétvégén a Rábaközi Napok rendezvénysorozatra várták a csornaiakat és a környékbelieket. Főzőversenyen, lovasbemutatón, sztárvendégek koncertjein szórakozhattak az érdeklődők. Népszerű volt a népi gyermekjátékokat bemutató játszóház is.

A program pénteken a III. Szent István-kupa lovasversennyel kezdődött a Vilmos parkban. Az érdeklődők láthattak ügyességi versenyt, stafétát, akadály- és vadászhajtást, illetve lovasszépségversenyt. Miközben a lovak és lovasok versenyeztek, huszonkilenc bográcsban főtt az ebéd. A csornai civil szervezetek, baráti társaságok mellett a környékbeli falvakból is többen képviseltették magukat. A zsűri végül a barbacsi vadásztársaság főztjét értékelte a legkiválóbbra.

Nekuti Zoltán csornai kéményseprő is benevezett a főzőversenyre.
Nekuti Zoltán csornai kéményseprő is benevezett a főzőversenyre.

A rendezvényre sztárvendégeket is hívtak a szervezők. Fellépett a Someday zenekar, Bartók Eszter és az Unisex együttes.

A rendezvényen a lóbarátok is megtalálták a kedvükre való programokat.
A rendezvényen a lóbarátok is megtalálták a kedvükre való programokat.

Szombaton délelőtt a búcsúi kézilabdakupát rendezték meg, délután a gyerekeket, családokat várták a művelődési központ környékén.

Hagyományőrző vetélkedők, népi gyermekjátékok, kézműves- foglalkozások és játszóház szórakoztatták az érdeklődőket. Nagy sikerrel mutatkoztak be a gólyalábas vásári komédiások és sokan voltak kíváncsiak a hagyományőrző néptánc- és népzenei gálaműsorra.


Helyi kitüntetések

Az augusztus 20-i városi ünnepségen Csornán Gyopáros Alpár alpolgármester mondott beszédet. Megáldották az új kenyeret és helyi kitüntetéseket is átadtak az arra érdemeseknek. ˝Csorna városért˝ emlékéremmel ismerték el dr. Kovács Imre Endre premontrei kanonok, alperjel, Bognár György és Gecsényi András tevékenységét. ˝Csorna szolgálatáért˝ díjat kapott Fekete Béla, a csornai sportegyesület elnökségi tagja. Az ünnepségen az alapfokú néptánciskola növendékei és a Pántlika néptáncegyüttes tagjai a Magyar századok című táncjátékot mutatták be.

Olvasóink írták

  • 3. hajracsorna 2009. augusztus 25. 20:30
    „Pfff... Gratulálok janika, mind a 12 évedhez.”
  • 2. janika 2009. augusztus 25. 12:32
    „Állítólag ló háton nagyobbat lehet élvezni mint kerékpáron! Sőt a ló még az oszlopnak sem megy a végén!”
  • 1. judit4 2009. augusztus 24. 14:45
    „Szerintem nagyon jó volt a program, aki akart, annak sikerült zeneileg és sport szempontjából is megfelelőt találni.A szombat esti népi táncosok produkcióját külön kiemelném, kicsit hosszú, de szenzációs volt. Köszönöm, és gratulálok a szervezőknek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsgyári ösztöndíj a hentestanulóknak

Több mint harmincezer forint ösztöndíjat fizet havonta a Kapuvári Hús Zrt. Tovább olvasom