Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Rábaközi Napok

A térség hagyományainak bemutatása mellett emlékünnepség, kiállítások, túrák és különböző szórakoztató programok várják az érdeklődőket a most kezdődő Rábaközi Napokon.
(illusztráció)
A Rábaközi Napokon már várja a látogatókat Pintér Jenő bogyoszlói fafaragó, népi iparművész, a népművészet mesterének jubileumi kiállítása a Csornai Múzeumban.
Június 13-án koszorúzással egybekötött emlékünnepséget tartanak az 1849. június 13-án megvívott győztes csornai csata évfordulóján. A továbbiakban kiállítások, folklórműsorok, túra a Fertő – Hanság Nemzeti Parkban, egyházzenei koncert, a Rábaköz műemlékeinek megtekintése, fúvószenekari találkozó, nemzetközi néptáncfesztivál kínálnak hasznos időtöltést. A rendezvénysorozat, amelyben Csornán kívül Bogyoszló, Sobor és Szil is részt vesz, júliusban fejeződik be.
A Kisalföld azt is megtudta, hogy augusztus 10-én és 11-én rendezik meg a második csornai utcafesztivált és kirakodóvásárt. Két napon keresztül utcazenészek muzsikálnak a város különböző pontjain. Azonkívül utcaszínházak, vásári komédiások, csepűrágók, mutatványosok előadásai várják a közönséget. Emellett középkori gyermekjátékok, kézműves-foglalkozások, népművészeti és kézműves-kirakodóvásár színesítik a programot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csornaiak nem üdülnek

A csornai és környéki iskolások évek óta az önkormányzat balatongyöröki és vonyarcvashegyi… Tovább olvasom