Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Rábaközi Napok

Csorna - Csornán augusztusban három napig a Hany Istók legendájának táncszínházi bemutatója mellett számos program várja az érdeklődőket.

Idén három napig – augusztus 18–20-ig – tart és sokféle programmal várja az érdeklődőket Csornán a Rábaközi Napok rendezvénysorozata. A szervezők részéről Gyopáros Alpár alpolgármester elmondta: a program elkészült, s reményeik szerint mindenki talál magának szórakozási lehetőséget. Ám mindenekelőtt társadalmi munkával szeretnék rendbe tenni a Premontrei park szabadtéri színpadát és a nézőteret. A munkálatokhoz szükséges anyagokat ingyenesen bocsátják rendelkezésre az adományozók. Az első két napon a Premontrei parkban, a harmadikon a Vilmos parkban zajlanak az események.

Augusztus 18-án, szombaton kézművesvásár lesz pereccel és más csemegékkel, fazekas- és egyéb népi iparművészeti termékek gazdag választékával. Este nyolckor önkormányzati ünnepségre várják a helybelieket a Magyar Köztársaság állami ünnepe alkalmából. Ünnepi beszédet mond Áder János országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke, Turi György polgármester kitüntetéseket ad át. Az új kenyeret Németh László, a Jézus Szíve-templom plébánosa és Tubán József evangélikus lelkész áldja meg. Este fél tízkor „Hany Istók legendája" címmel az Alapfokú Néptánciskola és a Pántlika néptáncegyüttes táncszínházi előadása, majd táncház következik.

Vasárnap többek között gyermekprogramok lesznek, palacsintával és lángossal várják a vendégeket. Este hatkor Rákász Gergely koncertorgonista hangversenye a Jézus Szíve-templomban, utána Németh László plébános ünnepi fogadást ad az orgona felújításához segítséget nyújtóknak a napközi otthon ebédlőjében.

Hétfőn amatőr fogathajtó verseny, rábaközi főzőverseny és kóstoló, valamint történelmi lovasjáték ígér kellemes időtöltést.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az expó változik, a kulturális program marad

Kapuvár - A háromnapos fesztiválsorozatot értékelve a kapuvári illetékesek kijelentették: az expót… Tovább olvasom