Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Rábaközi imázs perecfesztivállal

Június 17-én és 18-án rendezik meg az első rábaközi perecfesztivált Páliban. Erre az alkalomra kiadnak egy perecreceptkönyvet, amelyben a Kárpát-medencei írásokat gyűjtik össze – hangzott el egy turizmusfejlesztési rendezvénysorozat csornai állomásán.
Tegnap első állomására Csornára érkezett a „Turizmusfejlesztés és fesztiválszervezés a Rábaközben" címet viselő műhelymunka-sorozat. A részletekről a szervező Régiófókusz kht. ügyvezetőjét, Hutflesz Mihályt kérdezte a Kisalföld.

– A workshopokra az önkormányzatokat, az intézményeket, nonprofit szervezeteket, az egyházak és a szolgáltató vállalkozások képviselőit hívtuk meg – válaszolt a szervező. – Célunk a projekt keretében a kiemelt jelentőségű tájegységi összetartozás, együttműködés erősítése. Az egyes rendezvények a házigazda önkormányzat tájékoztatójával kezdődnek, utána szakmai vizsgálat tárgyává tesszük a tájegység jelenlegi turisztikai állapotát. Ezt rögzítjük az úgynevezett imázsprofil keretében, majd helyszínenként megbeszéljük, hogy a tájegység jelenlegi turisztikai képéhez képest öt-nyolc év alatt hova szeretnénk eljutni. A workshopok

befejeztével előkészítjük a rábaközi konferenciát, amely a kitörési pontokat és a jövőképet mutatja be.
Hutflesz Mihály elmondta: a program kiemelt rendezvénye lesz a rábaközi perecfesztivál június 17–18-án Páliban.
A tájegység bemutatását a gasztronómia, a kultúra és a művészetek köré fonják, és mindezek középpontjába a rábaközi perecet állítják. Ez olyan tájtermék, amelynek pozitív imázsa van, ismerik tájegységen kívül is.
A programra a Phare turizmusfejlesztési projekt keretében 22 ezer euró támogatást nyertek.

Hutflesz Mihály hozzátette: a projekt keretében elkészül egy honlapfejlesztés és kiadnak egy receptkönyvet, amelyben a Kárpát-medence receptjeit gyűjtik össze, középpontban a rábaközi pereccel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A németek a leggondosabb tulajdonosok

Győr-Moson-Sopron megye még mindig népszerű a külföldi ingatlanvásárlók körében. A megyei közigazgatási hivatal adatai szerint 2005 utolsó negyedében megyénk településein összesen hatvannyolc külföldi szerzett ingatlant. Negyven lakóház és lakás, illetve tizenkilenc beépítetlen terület került külföldi kézre az említett időszakban. A legtöbben – harmincnégyen – Ausztriából érkeztek. Tovább olvasom