Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Rábaközi diákok döntés előtt: menni vagy maradni?

Nehéz döntések előtt állnak a huszonévesek. Nem csupán arra keresik magukban a választ, hogy mely területen tanuljanak vagy vállaljanak munkát.

Manapság sokat hallunk arról, hogy a fiatalok a könnyebb boldogulás reményében elhagyják az országot. Ám akad olyan is, aki el sem tudná képzelni az életét külföldön.

Balogh Péter májusban fejezte be a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolát, ahol intézményvezetői szakmát szerzett meg. Jelenleg Csornán dolgozik értékesítőként. Lapunknak elmondta, nem marad jelenlegi állásában, éppen felmondani készül.

Balogh Péter
Balogh Péter

Szívesebben dolgozna egy televíziónál riporterként vagy műsorvezetőként. A huszonegy éves fiatal hozzátette, egy darabig még biztosan itthon marad, de később feltétlenül külföldön szeretne dolgozni, hiszen több a munkalehetőség és nagyobb a kereset is, ami véleménye szerint ma létfontosságú.

A csornai huszonkét esztendős Horváth Dániel a Széchenyi István Egyetem másodéves gépészmérnök-hallgatója. – Édesapám gépészmérnökként dolgozik, az ő példájára választottam ezt a szakot. Jómagam is ezen a területen szeretnék munkát vállalni a továbbiakban – jelentette ki a Kisalföldnek. Ám hozzátette, sokkal jobban örülne annak, ha külföldön tudna dolgozni.

Horváth Dániel
Horváth Dániel

Kovátsits Rita a Hunyadi János Gimnázium rendvédelmi tagozatán tanul. Még nincs konkrét döntése arról, hogy mely területen szeretne elhelyezkedni. Ám rendőrként el tudja képzelni önmagát. Érdekli a sport is, főként a kézilabda. – Az érettségi után szeretnék tovább tanulni, de bármit is tartogat a jövő, én mindenképpen itthon maradok – nyilatkozta a tizenhat éves zsebeházai diáklány.

Kovátsits Rita
Kovátsits Rita

Varga Zsuzsanna a soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola diákja. A tizenhét éves rábatamási lány az érettségi után mindenképpen szeretne tovább tanulni. – Azért választottam az egészségügyi pályát, mert érdekesnek találom, s rendkívül jó érzés segíteni másokon. Ami a továbbtanulást illeti, legszívesebben orvosi egyetemre mennék, de sajnos nagyon nehéz e karra bekerülni – osztotta meg terveit lapunkkal. Hozzátette, képtelen lenne elhagyni Magyarországot, biztosan itthon keresi a boldogulást a későbbiekben is.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitüntetéseket adtak át a közösséget támogató munkáért

Helyi kitüntetéseket adtak át a hétvégi kónyi falunapon. Tovább olvasom