Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Rábaköz Rally dakaros versenyzőkkel

A második Rábaköz Rally futamait május 7-től 9-ig rendezik Kapuváron és környékén. Idén a városban lesz a verseny központja és több futam rajtja is.

Ezúttal ˝dupla szorzós˝ és helyi csapat is részt vesz a futamon.

Május 7-től 9-ig második alkalommal rendezik meg a Rábaköz Rally magyar bajnoki futamot Kapuváron és környékén. Tóth István szervezőtől portálunk megtudta: az idei versenyek zónabajnoki futamnak számítanak, ezért úgynevezett dupla szorzós versenyek lesznek.

– Ennek a legnagyobb előnye, hogy a magyar bajnokságban részt vevő versenyzők vélhetően mindenképpen részt vesznek a futamon. Rajtuk kívül horvát, szlovén, olasz, osztrák, német, cseh és lengyel autókat is várunk a Rábaközbe – mondta Tóth István.

A magyar bajnokság harmadik futama (a nyolcból) több újdonságot is tartogat. A tavalyi göbösmajori központtal ellentétben idén a Hany Istók Kerékpáros Centrum és környéke lesz a versenyek központja. Itt kap helyet a szervizpark és a csapatok tábora is. – Így még többen nézhetik meg közelről a rali versenyzőit, a csapatokat – tette hozzá a szervező.

Mindemellett a KRESZ-parkban lesznek a délelőtti rajtok is. A déli pálya indítópontjait továbbra is Göbösmajorhoz és Csapodhoz szervezik.

Füzi József, a helyi csapat tulajdonosa és pilótája: ˝A Rábaköz Rallyn mutatkozhatunk be a közönségnek.˝
Füzi József, a helyi csapat tulajdonosa és pilótája: ˝A Rábaköz Rallyn mutatkozhatunk be a közönségnek.˝

A verseny a Rábaköz tizenkét települését érinti, több mint 400 kilométeres távon. Május 7-én, pénteken a gépátvétel lesz a kerékpároscentrumnál, majd ezt követően a kora esti órákban – a tavalyihoz hasonlóan – Kapuvár Fő terén tartják meg az ünnepi nyitóceremóniát. A rajtsorrendet eldöntő, úgynevezett prológ futam a KRESZ-parkból indul. Szombaton és vasárnap reggel 9-kor rajtolnak az autók, majd délután négykor lesz vége a napi versenyeknek. Ezután az autók felülvizsgálatát végzik a csapatok, már ismét bent a versenyközpontban. Vasárnap este lesz az ünnepélyes eredményhirdetés.

– Látványos versenyt tudunk hozni a Rábaközbe, olyan magyar dakaros versenyzőkkel, mint a Palik–Darázsi páros, Liszi Lászlóék vagy Szalay Balázsék – jelentette ki Tóth István.

A magyar bajnokság harmadik, rábaközi futama több újdonságot is tartogat - mondta Tóth József szervező.
Vélhetően még egy újdonsággal is szolgál az idei verseny. Mint Füzi Józseftől megtudtuk, a futamokon helyi csapat is indul. – Az Isuzu Motorsport Kapuvár csapatában jómagam mint pilóta, Magyar Attila navigátor és többek közt Horváth Imre vezetőszerelő vesz részt – mondta a csapat tulajdonosa. A tavalyi év évadzáró versenyén már ott voltak a rábaköziek. A csapat hivatalos debütálása várhatóan a Rábaköz Rally lesz.

Olvasóink írták

  • 2. phalm2010 2010. március 19. 21:47
    „Hajra Kapuvár!!! Örülök,hogy idén is ilyen nívós esemény helyszíne lehet városunk! Minden kedves versenyzőnek balesetmentes ,nagyszerű szereplést kívánok tiszta szívből!!! Én ott leszek!! Mindenki hozzon magával még kettő embert!!:-))) Juhééééé:-)))))))))-mondom én is,mint az előző hozzászóló!”
  • 1. tibzon 2010. március 19. 12:09
    „Juhéé...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss M. Sándor szavának súlya van Kapuváron

Több mint negyven év első munkahelyén s negyven év a kutyások élén. Ezek az adatok jellemzik… Tovább olvasom