Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Rábaköz: pályázatok ipari területtől csipketanfolyamig

A polgármesterek szerint egyelőre kevés az információ, nem is mindenki pályázik.
Ipari terület és településközponti felújításoktól egészen a csipketanfolyamig ível az idei évben a pályázatok sora. A polgármesterek szerint azonban egyelőre kevés az információ, nem is mindenki pályázik.

A Kisalföld településvezetőket kérdezett idei fejlesztési terveikről, melyeket – az előző évekhez hasonlóan – jobbára csak pályázatból tudnak megvalósítani.

Frissen vásárolt ipari területét (az egykori betonüzemet) fejlesztené pályázati forrásból Beled. A terület fejlesztésére már számos tervezőtől kértek ajánlatot, Tompáné Balogh Mária polgármester szerint lassanként körvonalazódik az ipari terület kiépítésének iránya. Ugyancsak pályázatból építenének buszöblöt és ilyen forrásból folytatnák az óvoda belső átalakítását. – Pályázati terveinkben a ravatalozó előterének építése és a sportpálya tribünjének kialakítása is szerepel – mondta a beledi polgármester.

Egyeden energetikai pályázaton indulnának épületek szigetelésére. Úgyszintén buszfordulóra, és amennyiben lesz ilyen kiírás, járdák építésére várnak pályázati forrást.

Hasonló pályázatban reménykedik Módos Ferenc himodi polgármester is, aki a község járdái mellé a temetőkerítést is pályázatból újítaná fel. – Nagyobb pályázati terveink erre az évre nincsenek, hiszen most kezdjük a tavaly megnyert pályázataink megvalósítását. Így az iskolai apartmanok építését, a tűzoltószertár és a mellette lévő közösségi tér fejlesztését, az iskolafűtés korszerűsítését és a csapodi út építését – beszélt idei terveikről a községvezető.

Beledi betonüzem: Az önkormányzati ipari területet pályázatból fejlesztenék. Ignácz György és Bogdán Árpád, az önkormányzat alkalmazottai már dolgoznak a területen.
Beledi betonüzem: Az önkormányzati ipari területet pályázatból fejlesztenék. Ignácz György és Bogdán Árpád, az önkormányzat alkalmazottai már dolgoznak a területen.


Járdaépítésre Mihályiban is számítanak, amennyiben lesz ilyen kiírás. Ám emellett számos elképzelése van Csitei Gábor polgármesternek. – Elnyert pályázatból szépítjük a faluközpontot, befejezzük a temető kerítését és környékét, valamint a LEADER-pályázatból helyi szobrokat újítunk fel – mondta a polgármester.

Már ebben az évben nyertek el egy pályázati támogatást Hövejen. Ebből csipketanfolyamot indítanak a községben. Ugyancsak LEADER-ből könyvet ad ki a községháza. Némethné István Erzsébet polgármester hozzátette, igyekeznek olyan pályázatokat megcélozni, ahol minimalizálni tudják az önrészeket, ám a csipkével kapcsolatban további pályázatokra számítanak.

A polgármesterek egybehangzó véleménye szerint egyelőre kevés a pályázatokkal kapcsolatos információ és van olyan polgármester is, aki a rendszert alapjaiban hibásnak tartván egyáltalán nem számít pályázati pénzre. Utóbbira példa Babót, ahol Molnár János polgármester szerint vannak tervek a fejlesztésre (tűzoltószertár teteje, járdák), de ezeket önerőből valósítják meg.

Tóth Kálmán vitnyédi elöljáró viszont először a jelenlegi költségvetés részleteit várja meg, majd ezt követően döntenek a pályázati célokról.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérges Tétre váltott

A mérgesi önkormányzat az elmúlt években valamennyi középületét felújította. Tovább olvasom