Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Rábaköz önzetlen adományai

A szanyiak összesen több mint négymillió forintot gyűjtöttek a vörösiszap károsultjainak. Rajtuk kívül számos községben adakoznak a rábaköziek.

A Rábaközből folyamatosan érkeznek felajánlások a vörös-iszap sújtotta térségbe. Gyűjtöttek többek között a rábcakapiak, a rábacsanakiak. A szanyiak összesen több mint négymillió forintot utaltak Kolontárra és Devecserbe. Farádon a lóbarátok adakoztak.

Rábacsanakon a Vöröskereszt kezdeményezett gyűjtést. A helyiek tartós élelmiszereket, tisztító- és fertőtlenítőszereket, ruhákat, védőfelszereléseket küldtek. A szállítmányt az önkormányzat járműve vitte el Devecserbe, a plébániára. Rábcakapin az önkormányzati képviselők járták végig a falut. Összesen 185 ezer forintot utaltak át a bajbajutottaknak.

A szanyi autósport-szakosztály versenyének bevételét Mészáros József szakosztályelnök (balra) adta át Völler Károlynak és családjának.
A szanyi autósport-szakosztály versenyének bevételét Mészáros József szakosztályelnök (balra) adta át Völler Károlynak és családjának.

Szany is kitett magáért. A Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja egymillió-százkilencvenezer forintot gyűjtött össze, és élelmiszereket, tisztítószereket. A Nyárfa 2000 kft. 20 ezer forintot ajánlott fel, illetve a máltaisok adományát ingyen fuvarozta le az érintett településre. A helyi önkormányzat 150 ezer forintot ajánlott fel. A Dózsa Vadásztársaság ugyanennyit utalt segítségként. A szanyi sportegyesület autósport-szakosztálya egy kolontári versenytársnak ajánlotta fel legutóbbi versenyének bevételét. Völler Károly családi háza azok között van, melyeket eldózerolnak a védekezés miatt. A Szanyban rendezett derbin 584 ezer forint gyűlt össze. Az összeg nagy segítség lesz Völleréknek az újrakezdéshez. Az Interfa kft. dolgozói egymillió-százhúszezer forintot adtak össze, melyet letétbe helyeztek. A cég pedig ekkora értékben bútorokat gyárt a rászorulóknak. Huszár Ferenc cégvezető a kolontári polgármesterrel vette fel a kapcsolatot és a napokban egyeztetnek. A szanyi sportegyesület futballistái egy mérkőzésük bevételét, negyvenezer forintot adnak. A szanyi polgármester, Németh Gergely is kivette részét a károk felszámolásából. Kombinált rakodógépével hetvenhét órás gépi munkát vállalt a Marcal folyón.

Farádon a Rábaközi Lovas Klub az október 23-i fogathajtó verseny bevételével állt a jó ügy mellé. A Devecserben létrehozott Memento 2010 Alapítvány számlájára 242 ezer forintot fizetnek be.

Náray Lajosné, a szili iskola igazgatója arról számolt be, hogy az intézmény diákjai és pedagógusai a tagiskolákkal együtt szerveztek gyűjtést. 101 ezer forintot továbbítottak a megadott számlaszámra.

Olvasóink írták

  • 1. Magyarka1 2010. november 03. 11:34
    „Jó értelemben mondom: Különleges hely Szany!
    Isten áldja az ott élőket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javuló utak és járdák Enesén

Enese három utcájának, a Szabadság utca harmadik szakaszának, a József Attila, illetve a Dózsa utca… Tovább olvasom