Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Rábaköz Napja, huszárokkal Csornán

A Rábaköz Napját rendezik meg a településen a Csorna 40 című programsorozat keretében szombaton. Ez alkalomból, 162 esztendő után ismét huszárok vonulnak be a városba.

A csornai Rábaköz Napja programjainak helyszíne a Kocsis István Városi Sporttelep edzőpályája. Délelőtt a bográcspartival kezdődik a rendezvény. Tíz órakor a 9. Nádasdy huszárezred hagyományőrzői tartanak lovas felvonulást.

A menet az edzőpályáról indul, a Toldi utcából a Széchenyi térre kanyarodik. A Szent István téren tisztelegnek Kmety György tábornok szobránál, majd az Andrássy utcán folytatják útjukat a Gárdonyi utcáig, ahol emléklapot adnak át Menyhárt Vince csornai születésű, egykori Nádasdy huszár unokájának. Ezután az Andrássy és az Árpád utcán keresztül, a Széchenyi tér érintésével érnek vissza a Toldi utcába.
Az edzőpályán aztán az érdeklődők láthatják a Szkíta Sólyom Baranta csoport harcművészeti bemutatóját és lesz Virgonckodó játszópark kicsiknek egészen délután egy óráig. Délelőtt háromnegyed tizenegykor az ostort mint harci fegyvert mutatják be, tizenegy órakor Lali bohóc szórakoztatja a közönséget. Délben a bográcsban készült ételeket értékelik.Délután háromnegyed kettőkor a soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület tagjai járják el a huszárverbunkot. Két órakor Foki Balázs harmonikás ad műsort, fél négykor lovasbemutató szerepel a programon. Öt órakor Geréné Megyeri Zsuzsa nótákkal és operettekkel szórakoztatja a nézőket. Hat órakor a Romungro Fiúk zenekar koncertezik, este nyolckor az Esti Egyenleg együttes játszik. Kísérő programként népművészeti és iparművészeti vásáron nézelődhetnek az érdeklődők, a gyerekek kipróbálhatják az íjászatot és a lovaglást is.

Olvasóink írták

  • 3. merzsebet 2011. július 16. 22:20
    „Ismertem a néhai Menyhárt Vince /bácsit/.Nem tudtam hogy Nádasdy huszár volt.Büszkék lehetnek rá a leszármazottjai.Nekem tetszik ha nem feledjük a múltunkat,mert anélkül nincs jövőnk.”
  • 2. vérnarancs 2011. július 16. 22:07
    „<moderálva>”
  • 1. Putyilov 2011. július 15. 10:58
    „Hurrá,operett! Már megint.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornai kórház: 1250 városvédő aláírás

A Szeretem Csornát Városvédő Egyesület aláírásokat gyűjtött a városban a Margit Kórház… Tovább olvasom