Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Rábakecöl csónakkikötőt szeretne

Rábakecöl csónakkikötőt szeretne a Rába mellé. A beruházás tizennégymillióba kerülne.
Kattintson a képre >>
Rábakecöl önkormányzata csónakkikötőt szeretne a Rába mellé. A beruházás tizennégymillióba kerülne, melyre pályázati pénzt vennének igénybe. A polgármester kistérségi segítségre vár.

Az idegenforgalom, a turizmus fellendítésére csónakkikötő építését tervezi a rábakecöli önkormányzat. Tuba Pál polgármester elmondta: a vízügyi hatóság kijelölte a helyet a Rába-parton és egy Vas megyei cég jóvoltából a látványtervek is elkészültek.

A kecöli községháza Kapuvárra adta be a terveket engedélyeztetésre. A beruházás teljes költsége közel tizennégymillió forint, amiből az önkormányzatnak harminc százalékot kellene állnia. „Sajnos nem állunk olyan jól, hogy a négy és fél millió forintot a község költségvetéséből fizessük" – mondta Tuba Pál. P járható útnak azt tartaná, ha a többcélú kistérség – melynek Rábakecöl is tagja – fizetné a beruházás önrészét.
A polgármester kijelentette: mivel a most tervezett kistérségi kerékpárút nem tudja Kecölt elkerülni, a csónakkikötőt beilleszthetnék a társulás turisztikai koncepciójába, hiszen ez a lehetőség csak Rábakecölnek adatott meg a folyó mellett.

Tuba Pál szerint nemcsak a Rábán túrázók használhatnák a létesítményt, de a vadászok, a környékbeli iskolák is tarthatnák ott rendezvényeiket. A megvalósítással a „Rábaköz Nyírsége" több lehetőséghez jutna a turizmus gazdaságélénkítő hatása révén. „A terv már volt a képviselő-testület előtt, szerepel rendezési tervünkben és elmondtam elképzeléseimet a többcélú kistérség legutóbbi ülésén is, ahol kedvező visszhangra talált" – hangsúlyozta Tuba Pál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehézségek a manipulált piacon

A kétfős vállalkozástól jutott el a hatvan dolgozót foglalkoztató üzemig Cserpes István, a kapuvári Cserpes-sajtműhely tulajdonosa. A csornai tejporgyár volt első munkahelye, majd a változások szelét megérezve 1991-ben váltott. Önálló lett, üzemet indított. Ma már hatvan alkalmazottja van a kor követelményeinek mindenben megfelelő tejüzemben. Tovább olvasom