Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Rábacsécsényt reklámozták a fővárosban

Budapesten ˝vendégszerepelt˝ a rábacsécsényi önkormányzati kertészet. Egy bevásárlóközpontban kóstoltatták bodzaszörpjüket, fűszernövényeiket, zöldségeiket.

A fővárosban mutatták be értékeiket, falujukat a rábacsécsényiek a közelmúltban. A West End bevásárlóközpont Helló, Magyarország című találkozójára hívta meg a községet. Az önkormányzati kertészet termékeit, illetve művészeti csoportjaikat vitték magukkal a csécsényiek. Augusztusban visszavárják Budapestre a falu képviselőit.

– Nagy lehetőség volt ez számunkra, aminek hosszú távon lesz eredménye – mondta Kovács Teodóra, Rábacsécsény polgármestere. – Egyrészt a községi gazdaságot mutattuk be és kijelenthetem, hogy termékeink igencsak népszerűek voltak. Ízlett a fővárosiaknak bodzaszörpünk, a különböző zöldségek, akácmézünk és vittünk magunkkal fűszernövényeket is. Ezekkel egyébként első évben próbálkozunk a kertészetben. Falunkat fényképeken, a gyerekek által készített tablókon keresztül ismertettük meg vendégeinkkel.
Amíg a látogatók a helyi termékeket kóstolgatták, a színpadon a kulturális csoportok léptek fel. Rábacsécsényből a Rábagyöngye Kultúrcsoport, a kamarakórus, illetve a citerazenekar szerepelt, valamint a diák színjátszók.

– Jó reklám volt ez a rendezvény a községnek. Az meg még nagyobb megtiszteltetés, hogy az augusztusi programsorozatra is meghívást kaptunk a szervezőktől. Keressük az útjainkat, próbáljuk népszerűsíteni a települést és minden lehetőséget megragadunk – foglalta össze Kovács Teodóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Sport utca után jöhet a Kossuth és a Vörösmarty

A napokban átadták a negyvenmillióból újjáépült Sport utcát Kapuváron. Tovább olvasom