Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Rábacsécsény gazdagodott a civil szervezet támogatásával

Jelentős fejlesztéseken vannak túl a rábacsécsényiek. Megszépült temetőjük kerítése, a nagykereszt, illetve köztéri kemencével is gazdagodott a falu.
Elkészült és át is adták a helyieknek Rábacsécsényben a községi kemencét és pihenőhelyet. A köztéri sütödét bárki használhatja, de az igényt előre jelezni kell. Az önkormányzat kérésre fel is fűtteti a kemencét. A helyiek számolnak a kerékpáros turistákkal is.

Kovács Teodóra polgármester a legutóbbi fejlesztések között említette még a temető kerítésének felújítását, a járdák kiépítését, illetve a nagykereszt rekonstrukcióját. A Molnár János Egyesület nyert LEADER-támogatást a beruházásokhoz, összesen 19 millió forintot. A pályázatnak része volt egy kiadvány megjelentetése is, melyben a neves rábacsécsényiek életútját ismertetik.

A csécsényi gyerekek, köztük Stummer Dávid, Boros Kevin, Tóth Kata és Horváth Bence is szívesen időznek az új pihenőhelynél.
A csécsényi gyerekek, köztük Stummer Dávid, Boros Kevin, Tóth Kata és Horváth Bence is szívesen időznek az új pihenőhelynél.


– A falu lett gazdagabb ezekkel a fejlesztésekkel, mert ugyan a civil szervezet volt sikeres, a megteremtett értékek közösek – fogalmazott Kovács Teodóra. – A temető kerítésének átépítése időszerű volt, hiszen nagyon leromlott a régi állaga. Az is jogos igény volt, hogy a sírkert útjait rendbe tegyük, a nagykeresztet pedig a Sibrik családtól örököltük. Felirata szerint ugyanis nagyságos Sibrik Ferencz apát úr hagyatékából állították 1882- ben. Kötelességünk, hogy megőrizzük.

Kovács Teodóra: ˝A nagykereszt Sibrik-örökség, kötelességünk megőrizni.˝
Kovács Teodóra: ˝A nagykereszt Sibrik-örökség, kötelességünk megőrizni.˝


A közterületi kemencéről és pihenőhelyről a polgármester elmondta: szintén az egész falué, bárki használhatja. Alkalmas helyszíne egy családi összejövetelnek, baráti találkozónak.

– Ha valaki egy tepsi húst vagy éppen egy malacot akar benne megsütni, csak jelzi az önkormányzatnál és mi előkészítjük a sütéshez. Bízom benne, hogy a falun áthaladó kerékpáros kirándulók is megpihennek majd a kihelyezett asztaloknál, hiszen számukra is rendelkezésre áll a pihenőhely – jegyezte meg Kovács Teodóra.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodabejárás kérdőjelekkel Beleden

Vitatja a helyi óvoda felújításának körülményeit a beledi képviselő-testület. A plénum egyelőre nem… Tovább olvasom