Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Rába-közgyűlés: nem fizet osztalékot a cég

Nem fizet osztalékot 2012-es teljesítménye után a Rába Járműipari Holding Nyrt., a pénteki győri közgyűlés 98,3 százalékos többséggel szavazta meg a menedzsment Pintér István elnök-vezérigazgató által bejelentett javaslatát.

Pintér István elnök-vezérigazgató a pénteki győri közgyűlésen mondott beszédében kiemelte, hogy áttörést hozott 2012 a társaság futómű-üzletága számára. Az európai piac 9 százalékos csökkenése ellenére a Rába itt 10 százalékos bővülést ért el, míg belföldi és FÁK-államokbeli értékesítése az előző évi szinten maradt.

Az amerikai piacon a mezőgazdasági és a speciális gépek szegmensében is mintegy negyven százalékos bővülést könyvelhetett el a cég. Ebben a szegmensben új fejlesztési lehetőséget ad az a nemrégiben aláírt stratégiai megállapodás, amelynek alapján - korábbi bejelentés szerint 2014 tavaszától - Volvo-buszokat gyárthat a Rába. Az elnök-vezérigazgató szerint a jövőre induló gyártás során évente 200-300 busz készülhet Győrben, ami 15-20 milliárdos bevételt jelent.

A tőzsdei kivezetéssel kapcsolatos kérdésre válaszolva Pintér István úgy nyilatkozott, hogy a cég nemzetközi vevőköre számára fontos a Rába transzparens működése, és vásárlóik egyáltalán nem érdekeltek abban, hogy ez változzon. Egy másik felvetésre annak a véleményének adott hangot, hogy a társaság részvényei alulértékeltek.

A közgyűlés egyhangúlag újabb öt évre a társaság igazgatósági tagjává választotta Pintér Istvánt.

A társaság február közepén publikált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült, konszolidált jelentése 42,35 milliárd forint árbevételről és 569 millió forint nyereségről adott számot a tavalyi évről. A bevételek 7,5 százalékkal nőttek, az eredménye 25,2 százalékkal haladta meg az előző évit.

A Rábában a magyar állam 73,67 százalékos tulajdonnal rendelkezik, ami 76,79 százalékos szavazati arányt biztosít számára.

Olvasóink írták

  • 1. embertelen 2013. április 12. 17:19
    „Ezek szerint a magánnyugdíjamból elrabolt összeg egy része megint rossz helyre került, ha nem fizetnek osztalékot. Magyarul az osztalékot, ami a nyugdíjasokat illetné, megint másra költik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hetvenévesen leköszön a ˝Főnök˝

Az idén fennállása százharmincadik évfordulóját ünneplő farádi önkéntes tűzoltók hétvégi közgyűlésükön új parancsnokot választanak. Tovább olvasom