Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Pünkösdölés Beleden

Pünkösdi fesztivált tartanak a hét végén Beleden. A háromnapos rendezvényen a kiállításokon kívül sok kulturális programmal és koncertekkel várják az érdeklődőket.
Az első Beledi Pünkösdi Fesztivál és Vásár sajtótájékoztatóján Tompáné Balogh Mária polgármester elmondta: a régi beledi vásárok hagyományaira épülve, de már napjaink elvárásainak megfelelő rendezvényt terveznek.

Erősítik a fesztiváljelleget, ahogy ez a régi községi nagy vásárokon is szokás volt. Ennek érdekében nemcsak a helyi iskolák tanulói mutatkoznak be, hanem felelevenítik a környék népszokásait, hagyományait is, így többek közt a pünkösdölés szokását. Új tánc- és egyéb csoportok is alakultak a háromnapos ünnep tiszteletére.

A vásárszervező cég munkatársa, Kovács Lajos tájékoztatójában kiemelte: a rendezvény mottója a megújhodás és az összefogás. Elmondta: a vásár demonstrálja Beled régióban betöltött szerepét. Mintegy félszáz kiállító vállalkozás mutatja be termékeit és szolgáltatásait az iskola területén. Nemcsak a környékbeliek érdeklődnek a rendezvény iránt, hanem bemutatkoznak békéscsabai, pécsi és budapesti cégek is. Nekik is fontosak a környékbeli piacok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékgyűjtő udvarok és szigetek

Augusztus elsejétől öt éven át Pájer Imre lesz a Csornai Középiskola, Kollégium, Alapfokú… Tovább olvasom