Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Pünkösd nyitja a szezont

Pünkösd hétvégéjén kezdődik Csornán az idei strandszezon. Változatlan üzemeltetővel működik a fürdő és változatlan feltételekkel.

Szabó Attila, az Aquasport 2005 Kft. ügyvezetője úgy tervezi, hogy május 23-tól várják majd a fürdőzőket. Komolyabb fejlesztés most sem várható. Az igazgató korábban többször elmondta, ahhoz előbb a termálkút tulajdonjogát kellene megnyugtatóan rendezni. Addig ugyanis, amíg a kút, azaz a termálvíz idegen kézben van, nincs az a vállalkozó, aki komoly összegeket fektetne a fürdőbe.

– A közelmúltban egyeztettem a csornai polgármesterrel. Úgy néz ki, hogy változatlan feltételekkel működünk tovább – tájékoztatott Szabó Attila, akinek cége 2012-től üzemelteti a létesítményt. Hozzátette: a tél okozta károk eltüntetése, a hibák javítása, a környezet tisztítása, karbantartása lesz a feladat a következő néhány hétben.

A tél nyomait majd eltünteti az üzemeltető a csornai termálban. Komoly fejlesztés idén sem lesz.
A tél nyomait majd eltünteti az üzemeltető a csornai termálban. Komoly fejlesztés idén sem lesz.

– Arra törekszünk, hogy az elmúlt években megszokott színvonalat most is nyújtani tudjuk. Azaz a rendezett környezetet, tiszta medencéket, megfelelő kiszolgálóhelyiségeket. Úgy tervezzük, a pünkösdi hétvégén nyitjuk meg a strand kapuit.

Szabó Attila elmondta, a tanév végén idén is megszervezik korábban népszerű, többturnusos nyári gyerektáborukat. Mint megjegyezte, a termálfejlesztés leginkább attól függ, hogy az önkormányzat erre a célra tud-e majd pályázati támogatást szerezni.

A strand jövőjét kiemelt programként kezeli a város vezetése. Az önkormányzat 2019-ig elkészített gazdasági és humánprogramjában is külön fejezetet szántak a témának. Ebből kiderül, hogy a város határozatlan idejű szerződést kötött a termálkút tulajdonosával arról, hogy a társaság biztosítja a fürdő üzemeltetéséhez szükséges termálvizet térítésmentesen. Ennek fejében a város a kertészet öntözéséhez ad hideg vizet saját kútjából. A programban mint kitörési pontot említik az egészségturizmussal kapcsolatos fejlesztéseket, melyekben természetesen a termálvíznek is jelentős szerep jutna.

Az önkormányzat a területfejlesztési operatív program forrásainak segítségével két kút fúrását tervezi. Az egyiket hévízkútként hasznosítanák, a másik a használt víz visszasajtolására szolgálna. A termálvíz geotermikus energiájának hasznosítása is a célok között szerepel.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákokat avattak a Rákócziban

A csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskolában a névadó születésnapján… Tovább olvasom