Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Programozzák a szökőkutat

Május elején kezdődik a kapuvári Hősök parkja virágtelepítése és gondozása. A téren ekkor már a szökőkút is működni fog, egy szakember most a programozáson dolgozik.
– A napokban munkálkodnak a kapuvári Fő téri Hősök parkja öntözőrendszerének beüzemelésén és tesztelésén a szakemberek. Dolgoznak az új szökőkút próbaüzemén is – tájékoztatta lapunkat Budai Imre alpolgármester. Elmondta, a szökőkút programozása jelenleg is tart. A rendszer számítógép-alapú, akár egy évre előre is beállíthatók a működési paraméterek. Egy városi alkalmazottat betanítottak a programozására.

Hősök parkja: Egyre népszerűbb találkozóhely a városban.
Hősök parkja: Egyre népszerűbb találkozóhely a városban.

Budai Imre hangsúlyozta, a látványos szökőkút mellett nem feledkeznek meg a zöldterületek gondozásáról sem. Ezeket a városi cég, a Kapukom végzi. A munkák most indulnak, májustól pedig a virágok telepítése is megkezdődik. – A szökőkút május elsejétől működik, minden órában negyedórás szakaszonként, délelőtt tíztől délután négy óráig – mondta Budai Imre.

A működésről. A Fő téri szökőkút naponta óránként tizenöt percet működik. Délelőtt 10, délután 16, 17, 18, 19 és 20 órakor. Pénteken és szombaton ez az idő kibővül a 21 és 22 órai működéssel, vasárnaponként fél tízkor, 11-kor is bekapcsol. A városháza programozást kért május 1-jére, május 20-ra és augusztus 20-ra is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Muskátlikat osztanak Kapuváron szombaton

Muskátlidíszbe öltöztetnék idén is a kisvárost a Kapuvári Kertészet és a Kapukom összefogásával.… Tovább olvasom