Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Programokkal töltik meg a közösségi házat

Az egykori rábakecöli iskola ötvenmilliós felújítása után most ötmilliót kaptak az intézményben megvalósítható programokra. A civilek napját már a támogatásból fedezték.

– Még 2008-ban pályáztunk az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) címre, melyet elnyerve később – egy újabb sikeres pályázat által – ötvenmillió forintból újítottuk fel az egykori általános iskolát – tájékoztatta lapunkat Tuba Erik rábakecöli polgármester. Hangsúlyozta: a támogatás elnyerésével nemcsak egy szégyenkezésre okot adó kultúr-
otthont sikerült egy megújult, többfunkciós, korszerű épületbe költöztetni, de egy újabb forrás lehetőségének kapui is megnyíltak előttük.
Ilyen a tavaly kiírt „Építő közösségek" című pályázati felhívás, amelyen 4,9 millió forint támogatást nyert az önkormányzat. A forrást közösségi és könyvtári programokra fordíthatják.

Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér a gyermekeknek is szerteágazó programokat nyújt.
Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér a gyermekeknek is szerteágazó programokat nyújt.

– Az IKSZT-be tervezett programok az elmúlt évek során tapasztalt igények és látogatottság alapján álltak össze. Emellett próbálunk újdonságot is nyújtani a helybélieknek – tette hozzá a polgármester. A pályázat lehetőséget teremt arra, hogy a már meglévő és jól működő kínálat bővüljön.

A programok elkezdődtek és egy évig tartanak. Összesen 25 közösségi és 12 könyvtári programot terveznek. Ezek között szerepel a hősök napja, a majáliszáró, a Keczöltől Rábakecölig előadás-sorozat és éppen legutóbb a Civilek Napja is. A könyvtári programokban a szülők akadémiája, vagy többek közt a családoknak szervezett irodalmi tudáspróba is helyet kapott.

– A pályázati támogatás felhasználásának ellenőrzése meglehetősen szigorú. A támogatás mintegy felét kötött célra kell fordítani – jegyezte meg a kecöli polgármester. Hozzátette, bízik a lakosok érdeklődésében. – Költségvetési hiánnyal küzdünk, így különösen nagy segítséget jelent, hogy olyan kulturális programok megvalósításához kapunk támogatást, melyek létrejötte önerőből bizonytalan lenne – mondta Tuba Erik.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem apadt el a kút Csornán

Vélhetően a nagy szárazság miatt csökkent a hozama. Tovább olvasom