Kisalföld logö

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -1°C | 9°C Még több cikk.

Pótolni kell a házszámtáblákat

Csorna - A házszámozásról alkotott helyi rendeletet a csornai képviselő-testület. Erre azért volt szükség, mert a nem egyértelmű, az ingatlan-nyilvántartás adataitól eltérő házszámozás sokszor okozott komoly gondokat. Például banki ügyintézéskor, adásvételi szerződések megkötésekor vagy vállalkozói ügyek esetén.
A polgármesteri hivatal eddig újraszámozással, igazolások kiállításával próbálta enyhíteni a problémákat, de az egységes gyakorlat alkalmazásához, az eljárás szabályozásához hiányzott a helyi rendelet. Általános szabály, hogy az ingatlan a telekkialakításkor, építési-használatbavételi eljárásban kap házszámot. Az új csornai rendelet tartalmazza a megállapítás feltételeit, a meglévő házszám megváltoztatásának lehetőségeit, a tábla elhelyezésének módjait.

A házszám kihelyezésének kötelezettsége a tulajdonosé, ahogy a költségek is. Akkor, ha a változás sok tulajdonost érint és igénylik, a költségeket az önkormányzat állja. Nemrégen egy egész utca páros oldalát számozta át a hivatal.

A határozat arról is rendelkezik, hogy amennyiben az ingatlan nem rendelkezik házszámtáblával, a tulajdonosnak a pótlásról június 30-ig kell gondoskodnia.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kápolnákat fosztogattak, gyertyatartó és feszület tűnt el

Szany - A szanyi egyházközség két kápolnáját is kirabolták a közelmúltban. Gyertyatartókat,… Tovább olvasom