Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Pótolják a plexifalakat a buszmegállókban

Esőben, szélben – a kis-csornai megálló javítására már kértek ajánlatot.
„Kedves szerkesztőség! Szeretném a segítségüket kérni: Kis-Csornán, a buszvárók plexioldalai lassan egy éve, hogy ki vannak törve. Nem tudom, kihez tartozik, de az illetékes biztosan nem utazik busszal. Itt az esős idő, az utasok nagyon eláznak, mert egy kis árnyék sincs. A ráadás már csak az volt, hogy a busz ülése is vizes volt, mivel becsepegett az eső. Nagyon megköszönöm segítségüket. Marika mama"


Olvasónknak igaza van, a kis-csornai buszmegállók mindkét oldalon valóban huzatosak, beáznak. Plexifalai tényleg hiányoznak mindkettőnek. Esős időben nem lehet kellemes a várakozás. Ezt megerősítette ottjártunkkor Kópházi Bernadett is. A fiatalasszony mindennap utazik busszal, tapasztalja a rossz körülményeket. Mint mondta, nem tudja, mióta, de tényleg régóta van ilyen állapotban a váró.

Kópházi Bernadett naponta várakozik a kis-csornai buszmegállóban. Neki is hiányzik a váró fala.
Kópházi Bernadett naponta várakozik a kis-csornai buszmegállóban. Neki is hiányzik a váró fala.

Dr. Kocsis Ottó, a csornai polgármesteri hivatal ügyintézője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: a buszmegálló felépítményei az önkormányzat tulajdonában vannak. Rendben tartásukról, takarításukról, a megrongált alkatrészek pótlásáról is a városháza gondoskodik. Dr. Kocsis Ottó kifejtette: a kis-csornai várók javításáról árajánlatot kértek, amint beérkeznek a vállalkozói ajánlatok, megrendelik a kivitelezést. A városban egyébként összesen hét váró van önkormányzati és három volános tulajdonban. A kis-csornaihoz hasonló rongálások nem jellemzőek, de előfordulnak. Jelenleg még az Erzsébet királyné útján lévő buszmegálló van hasonló helyzetben, a javítást ott is megrendelték. Dr. Kocsis Ottó hozzátette: leginkább hétvégén történnek rongálások, a buszmegállóknál is nagyobb veszélyben vannak a közúti jelzőtáblák.

A Kisalföld megérdeklődte: az önkormányzatokat nem kötelezi törvény arra, hogy a településeken található buszmegállókat „korszerűsítsék". Azaz bármilyen építménnyel, esetleg csak egy tetővel tegyék elviselhetőbbé a várakozás perceit. A község-, illetve városvezetők azonban többnyire kötelességüknek érzik, hogy a helyiek utazási körülményeit legalább ennyivel is javítsák.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az önerős beruházás sokkal olcsóbb

Önerős beruházásokkal fejlesztettek az elmúlt hónapokban Szilsárkányban. A polgármester úgy látja,… Tovább olvasom