Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Pöröghetnek Csornán a szélkerekek

Fogyatékosok nappali ellátásához adott elvi hozzájárulást legutóbbi ülésén a csornai önkormányzat képviselő-testülete.
A csornai képviselő-testület múlt heti ülésén jóváhagyta a B–S Energia Kft.-vel szélerőművek telepítéséről kötendő együttműködési megállapodást. Rendeletben szabályozta a „Csorna" városnév megkülönböztető jelzőként való használatát és rendeletet alkotott az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról. Módosították a vásárokról szóló rendeletet a városatyák, s ennek keretében döntöttek arról, hogy a kereskedők áruját szállító, a piacon tárolt gépkocsi helyhasználati díja naponta 200 forint lesz. Meghatározták a csornai búcsú időpontját is. Az előterjesztésben két napot – augusztus 16–17-ét – jelöltek meg, ám képviselői javaslatra egy nappal megtoldották a búcsú idejét.

A testületi döntés értelmében az önkormányzat jövőre címzett támogatási igényt nyújt be az oktatási minisztériumhoz a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola rekonstrukciójához. Ugyancsak címzett támogatási pályázatot nyújtanak be a Margit Kórház és Rendelőintézet rekonstrukciójához. Határoztak a képviselők arról is, hogy meghatározott időre bérbe adnak 294 négyzetméternyi területet a volt bútorbolt helyiségeiből a Magyar Posta Rt. Soproni Beruházási és Ingatlan Centruma részére.

Jóváhagyta a testület a Hunyadi-gimnázium és a Széchenyi-iskola támogatási kérelmét. Így az előbbi intézmény 50, utóbbi 179 ezer forintot kap az önkormányzattól.

A városháza felhalmozási célú eszköz- és gépbeszerzés jellegű kiadásainak – számítástechnikai eszközök, szoftverek, fénymásoló gépek, klímaberendezés – céljellegű decentralizált támogatására pályázatot nyújt be a képviselő-testület a megyei területfejlesztési tanácshoz.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Győri Területi Központja megkeresésére a testület elvi hozzájárulását adta fogyatékosok nappali ellátására a városban. A célra alkalmas ingatlan kiválasztásáról az önkormányzat és a szeretetszolgálat képviselői további megbeszélést folytatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a Rábaköz szépe

Sikkasztás alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték a kapuvári szépségkirálynőt.… Tovább olvasom