Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Polgárőrségek: támogatás felszerelésre, működésre

A megyei önkormányzat idén összesen kétmillió forinttal támogatta a polgárőr-egyesületeket. Csaplár Zoltán közrendvédelmi tanácsnok ígéri: lehetőségeik szerint jövőre is segítik a szervezeteket.
A megyei önkormányzat ebben az évben harmincöt polgárőr-szervezetet támogatott, összesen kétmillió forinttal. A pályázaton elnyerhető pénzből az egyesületek felszereléseiket fejlesztik és működési kiadásaikat fedezik.

– A megyében élők biztonságérzetét kell megteremteni, amihez most már a polgárőrök jelenléte is szükséges – indokolta döntésüket Csaplár Zoltán közrendvédelmi tanácsnok. – A megyei önkormányzat idén is kiírta a pályázatot, amelyen az egyesületek működéséhez lehet támogatást szerezni, emellett a most alakuló szervezeteket is segítjük. Örvendetes, hogy a megyében egyre több egyesületet hoznak létre lelkes és a településért tenni akaró polgárok. Fontos, hogy szakmailag felkészültek legyenek a polgárőrök, és a megjelenésükre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Az önkormányzattól nyert támogatásból a feltételeket lehet javítani, ruházatot, felszerelést vásárolni.

Csaplár Zoltán elmondta: a megye programjában továbbra is szerepel a civil szervezetek, ezen belül a polgárőrségek támogatása, így jövőre is számíthatnak segítségre. Az elnyert támogatásról természetesen el kell számolni a megyei önkormányzatnak, ha valamelyik egyesület ezt elmulasztja, legközelebb nem pályázhat.

– Az európai uniós csatlakozás után új elvárásoknak kell a települési önkormányzatoknak megfelelni, ilyen a bűnmegelőzés is, ebben fontos szerepet játszanak a polgárőrségek. Elkészült közbiztonsági koncepciónk, amely valamennyi településen hasznosítható. A bűnmegelőzési konferenciákon azt tapasztalom, hogy megyénk kiemelten támogatja a polgárőr-szervezeteket – mondta Csaplár Zoltán.

A csornai egyesület is kihasználta a megyei önkormányzat által nyújtott lehetőséget. Pályázatukkal ötvenezer forintot nyertek. Tengelics Balázs, az egyesület alelnöke elmondta: hiányos költségvetésüknek sokat segít ez az összeg.

– A helyi önkormányzat sajnos nincs abban a helyzetben, hogy működési költségeinket fedezze, ám az általuk biztosított százezer forintnak is nagy hasznát vesszük. Ez a támogatás kiegészítve a megyei ötvenezer forinttal kiadásaink nagy részét fedezi és az országos szövetségtől nyert támogatásból talán még fejlesztésre is futja – jegyezte meg a csornai polgárőrök alelnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védett természeti értékek

Kevés védett természeti kincs van hazánkban, a Rábaközben mindössze hetet tartanak számon. Sokan nem… Tovább olvasom