Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Polgárőrök egyesülete

Babóton tavaly év végén alakult meg a polgárőr-egyesület. Az alapítók akkor még csak a község határain belül képzelték el működésüket, ám mostanra, alig fél év alatt úgy érzik, kinőtték a rábaközi falu nyújtotta kereteket.
Balka Zsolt, a Babóti Polgárőr Egyesület elnöke sorra járta a szomszédos települések vezetőit, és a helyi polgárőrségek megalakítása mellett érvelt. Szavai meghallgatásra találtak Hövejen és Kapuváron, így jelenleg a babóti koordinálású, közös polgárőrség megalakításán fáradoznak.
– Hövejen és Kapuváron kedvezően fogadták a megkeresést és felajánlották segítségüket – mondta a Kisalföldnek Balka Zsolt.

– Próbálunk tagokat toborozni és úgy néz ki, hogy mindkét településen meglesz a kellő létszám. Hövejen Tóth Mihály vállalta, hogy kezében tartja az ügyek intézését, Kapuváron pedig Németh Attila szervezi az egyesületet. A veszkényi önkormányzatot is felkerestük, ott egyelőre vállalkozó állásponton van a testület, megvárják, amíg kicsit tisztábban lehet látni a közös szervezet jövőjét.
Balka Zsolt szerint munkájukban nagy segítséget jelentene egy autó. Úgy néz ki a helyzet, hogy rövidesen ezt a hiányt is pótolni tudják.
– Tudomásunk szerint a rendőrségtől leselejtezett, de üzemképes Lada Nivákra lehet pályázni. Mindenképpen élni fogunk a lehetőséggel, hiszen ha létrejön a kibővített polgárőr-egyesület, nagyon fontos szerepe lesz az autónak. Ezenkívül figyeljük a különböző pályázati kiírásokat és a számunkra kedvezőekre reagálunk is – vázolta a terveket a babóti elnök.
– Örömmel csatlakoztunk a babótiakhoz, amikor felajánlották a közös egyesület alapítását – fogalmazott a höveji Tóth Mihály.

– Egy pici gondot ugyan okoz, hogy Hövejen kevés a fiatal, de szeretnénk az idősebb korosztályt is megszólítani a községben. Remélem, minél többen jönnek közénk és tényleg hatékonyan tudunk működni a közbiztonság javításán és a bűnmegelőzésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaközi Napok

A térség hagyományainak bemutatása mellett emlékünnepség, kiállítások, túrák és különböző… Tovább olvasom