Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Polgárőrök a helyiek szolgálatában

2009 márciusában öt település, köztük Rábacsécsény alakította meg a Rába-menti Polgárőr Egyesületet.
Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy szükség van a munkájukra. Két év alatt elérték, hogy körzetükben mindössze egyetlen kisebb bűncselekmény történt. Célunk, hogy a későbbiekben egyetlen hasonló eset se legyen.

Igyekeznek megóvni az embereket, szeretnének személyes biztonságukról, értékeik védelméről a lehető legteljesebb mértékben gondoskodni. Remélik, hogy a bizalom a polgárőrök és a lakosság között az évek során egyre erősebb lesz.

Rábacsécsényben egyesületük négy polgárőre végez évek óta kiemelkedő feladatot. Részt vesznek a települést, a szomszédos falvakat s a régiót érintő rendezvényeken, segítői a Csornai Rendőrkapitányságnak járőr mellett biztosított szolgálatukkal.

Valóban szívügyüknek érzik falujuk védelmét, minden alkalommal egy emberként álltak a polgárok szolgálatába, s olyan rendkívüli helyzetekben is teljes létszámmal helytálltak már, mint a vörösiszap-katasztrófa elhárítása.

Ők négyen – vagyis Ágoston Balázs, Boros Zoltán, Novák Erika, Szabó András – a település és a lakók biztonságáért, a bűnmegelőzés érdekében végzett odaadó munkájukkal példaként állhatnak mások előtt.

Olvasóink írták

 • 2. Christh 2011. július 08. 12:15
  „Egy kis helyesbítés.
  A szerkesztőnek leadott cikk eredeti szövege szerint: "Amikor 2009 márciusában életre hívtuk az öt falut magába foglaló Rába-menti Polgárőr Egyesületet..." és a cikk alján szerepelt annak a neve, aki a cikket és a Rába-menti Polgárőr Egyesületet létrehozta. Tehát nem az öt település, köztük Rábacsécsény hozta létre a polgárőr szervezetet, hanem az elnökük, Takács Krisztián, másfél évig tartó munkával. Az eredeti szöveg megváltoztatásához pedig nem járultam hozzá. Ismereteim szerint Cs. Kovács Attila címére küldték a szöveget, ez után lett átírva. Íme, az eredeti szöveg:
  " "Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni." (Deák Ferenc)
  Amikor 2009 márciusában életre hívtuk az öt falut magába foglaló Rába-menti Polgárőr Egyesületet, csak sejthettük, mennyire aktuálisak lesznek Deák Ferenc fent idézett szavai. Az évek csak igazolták működésünk szükségességét és ösztönzést adnak a további munkához. Ez alatt a két év alatt elértük, hogy körzetünkben mindössze egyetlen kisebb bűncselekmény történt, s célunk, hogy a további években egyetlen hasonló eset se történjen. Igyekszünk megóvni az embereket, szeretnénk személyes biztonságukról, értékeik védelméről a lehető legteljesebb mértékben gondoskodni, s reméljük, hogy a bizalom köztünk, polgárőrök és a lakosság között az évek során egyre erősebb lesz.
  Rábacsécsényben - Deák Ferenc édesanyjának szülőfalujában - Egyesületünk négy polgárőre teljesít évek óta kiemelkedő feladatot, részt vesznek a falut, a szomszédos falvakat, s a régiót érintő rendezvényeken, segítői a Csornai Rendőrkapitányságnak járőr mellett biztosított szolgálatukkal, valóban szívügyüknek érzik kicsiny falujuk védelmét, minden alkalommal egy emberként álltak a polgárok szolgálatába, s olyan rendkívüli helyzetekben is teljes létszámmal helytálltak már, mint a vörösiszap-katasztrófa elhárítása.
  Ők négyen - vagyis Ágoston Balázs, Boros Zoltán, Novák Erika, Szabó András -, a település és a lakók biztonságáért, bűnmegelőzés érdekében végzett odaadó munkájukkal példaként állhatnak mások előtt, s bízom benne, hogy tevékenységükkel öregbíteni fogják Rábacsécsény hírnevét.

  TakácsKrisztián
  A Rába-menti Polgárőr Egyesület elnöke,
  a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke”
 • 1. Star-Spangled 2011. július 07. 23:05
  „Most frankon,mit csinal a POLGAROR? Van fegyvere? Ect!!!! Vagy csak egy elpocsekolt ido?????”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A falu nevezetes szülöttei

Rábacsécsény több neves személyiséget adott a magyar kultúrának, tudománynak. Ők ragyogó szellemi… Tovább olvasom