Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Polgármestert hoztak a szomszédból

A megyében egyedül Beleden választottak olyan polgármestert, aki nem helyi lakos. A falu új vezetője korábban Vásárosfalu alpolgármestere volt.
A választások után új polgármester irányítja Beled önkormányzatát, Tompáné Balogh Mária. A falu vezetője a szomszédos községben, Vásárosfalun él, ahol nyolc éven keresztül alpolgármesterként tevékenykedett. A választáson belediek kérésére indult el nem helyi lakosként.

„ Gondosan megtervezett közép- és hosszú távú programokban gondolkodom, hogy az elsők között igényelhessük azokat az uniós pénzeket, melyek Beled fejlődését segíthetik. Úgy szeretnék dolgozni, hogy munkám méltó legyen a belediektől kapott bizalomra."
Az elmúlt években Vásárosfalu ütemesen fejlődött, ami jórészt az alpolgármester által elkészített, nyertes pályázatoknak volt köszönhető. Tompáné Balogh Mária ugyanis vallja: beruházni, fejleszteni csakis pályázati pénzek igénybevételével lehet.
– Polgármesterségem rövid ideje alatt már két pályázatot írtunk meg, további négy elkészítésére pedig a képviselő-testület alakuló ülésén kaptunk felhatalmazást – igazolja Tompáné a fejlesztésekkel kapcsolatos állítását. – Az elmúlt két évben a Dél-Rábaközi Önkormányzatok Térségfejlesztési Társulásánál mint menedzser dolgoztam, vagyis ismerem nemcsak lakóhelyem, de a régió problémáit is. Ez is bátorított arra, hogy megméressem magam Beleden. No meg az is, hogy a kampányt megelőzően a belediek kerestek fel és vagy harminc kopogtatócédulát adtak át nekem, valamint további támogatásukról is biztosítottak.

A polgármester asszony szavai szerint nem kampányolt különösebben, csupán szórólapot juttatott el minden házhoz és részt vett a jelölttársaival közös fórumon. Az eredményen viszont maga is elcsodálkozott, hisz a választók majd 38 százaléka, 580 ember gondolta úgy, hogy őt látná szívesen a polgármesteri székben.
– Soha nem vonzottak a különböző tisztségek, titulusok, inkább a mögöttük meghúzódó feladatokra koncentráltam – mondta Tompáné Balogh Mária. – Vannak olyan élethelyzetek, amikor az ember tanító, tanár, alpolgármester, vidékfejlesztési menedzser, vagy most éppen polgármester. Eddig is mindig örömmel és lelkesen tettem a dolgomat, és az a magas szavazati arány, mellyel a belediek megválasztottak, arra kötelez, hogy ezután még nagyobb lendülettel dolgozva munkálkodjam.

A fia folytatja
Tompáné Balogh Mária nem csak Beleden szerepelt sikeresen a választáson, hiszen lakóhelyén, Vásárosfalun képviselőnek is megválasztották. Igaz, erről a tisztéről le kellett mondania, de ígéri, hogy ezután is odafigyel a kicsi település fejlődésére, és ahol lehet, segít utódainak. Annál is inkább, mivel fia, Tompa Krisztián is bizalmat kapott a vásárosfaluiaktól, így ő képviselőként léphet édesanyja nyomába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vidékfejlesztés a képzés középpontjában

A hónap közepén kezdődik az ezüst- és aranykalászos gazda-, valamint a mezőgazdasági vállalkozói… Tovább olvasom