Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Polgármesterjelöltek Csorna tisztaságáról

A Kisalföld Kapuvár és Csorna polgármesterjelöltjeinek három kérdést tett föl. Naponta közreadjuk a válaszokat. Így kívánjuk segíteni olvasóink döntését.
A Kisalföld Kapuvár és Csorna polgármesterjelöltjeinek három kérdést tett föl. Naponta közreadjuk a válaszokat. Így kívánjuk segíteni olvasóink döntését az október elsejei önkormányzati választások előtt. Ezúttal a csornai jelöltek válaszolnak: „Csorna belvárosát az elmúlt héten emberi ürülék csúfította el. Mit tenne azért, hogy a város tisztább és rendezettebb legyen?"

Horváth Ernő (független):
– Folyamatosan tisztíttatnám a város területét közmunkásokkal. Ürülékkel kapcsolatban pedig úgy cselekednék, ahogy az iskolás gyerekek érdekében tettem a Csornai SE futópályáján. Ott állt több mint egy éve egy nagy földkupac, amitől nem tudtak rendesen testnevelésórát tartani. Fogtam az utánfutómat, föllapátoltam és elvittem.

Kovács Tamás (Vidékért Egyesület):
– Környezetünk tisztasága csak a mi viselkedésünktől függ: ha figyelünk magunkra s a jó gazda gondosságával ügyelünk a rendre, akkor sokkal kevesebb szemét kerül az utcára. Lehet súlyos pénzbüntetéssel fellépni a szemetelők ellen, de ehhez a jóérzésű emberek összefogására van szükség. Van elég szeméttartó a városban; létre lehet hozni egy városgazdálkodási vállalatot, hogy sokrétű feladataink egy cégnél ellenőrizhetően összpontosuljanak.

Molnár Ferenc (Szülőföldünkért Egyesület):
– Ennek a területnek is megvan a felelőse, megfelelő munkaszervezéssel és szankciórendszer kidolgozásával minden megoldható. Nyilvános WC-k megfelelő helyen történő működtetése is segítene. Az emberek tudatának formálása is nagyon fontos lenne, hogy becsüljék meg a környezetüket. Bár ez a legnehezebb feladat.

Papp József (MSZP– SZDSZ):
– Esküszöm, nem én voltam! Komolyra fordítva. Nekünk Csornáról nem ez a kép jut eszünkbe. Az elmúlt években a közterületeket gondozó vállalkozókkal és közmunkaprogrammal a közterületek gondozottságában óriási eredményeket értünk el. Azóta a magánporták is gondozottabbak. Még nagyobb sikert a lakosság és az önkormányzat jobb együttműködésével tartok elképzelhetőnek.

Dr. Turi György (Fidesz– KDNP):
– Növelném a közmunkások számát, több közterületi hulladékgyűjtőt helyeztetnék ki. Ellenőriztetném, és ha kell, személyesen is ellenőrizném az elvégzett munka hatékonyságát. A parkgondozásra szerződött vállalkozókat kötelezném a munkájukkal járó hulladékok eltakarítására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adományok a 280 éves templomért

Rábaszentmihályon idén ünneplik a templom fennállásának 280. évfordulóját. A jubileum alkalmából vasárnap délelőtt 11 órakor ünnepi szentmisét mutat be Németh Gyula pápai prelátus, püspöki irodaigazgató. A hívek és az önkormányzat támogatásával szépül meg a 280 éves rábaszentmihályi katolikus templom. A felújítás összköltsége 3,1 millió forint. Tovább olvasom