Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Polgármesterjelöltek a város irányításáról

A kérdéssorozat zárásaként a kapuvári jelöltek felelnek: „Véleménye szerint pártok vagy érdekcsoportok irányítják Kapuvárt?”
Mészárosné Pölöskei Rita (Kapuvárért Egyesület):

– Ameddig egy száznyolcvanmillió forintos beruházást havi kettőszáztízezer forintért ad bérbe a képviselő-testület, aminek így a megtérülése nagyjából hetvenegy év, szemben a hasonló beruházásoktól elvárható tíz-tizenöt éves megtérüléssel, addig joggal merül fel Kapuvár lakóiban, hogy ez nem a város érdeke.

Hámori György (Fidesz– KDNP):
– A várost hivatalosan a polgármester és a képviselő-testület irányítja. Én azt szeretném, ha mindez józan gondolkodással történne. Ha különböző csoportok, szervezetek többféle véleményt fogalmaznak meg, akkor az a dolgunk, hogy ezeket összeegyeztetve találjuk meg a legjobb közös megoldást.

Biró Péter (független):
– Az utóbbi időkig jobbára a várospolitikai elvek érvényesültek. Általánosságban sem a pártok, sem az érdekcsoportok nem irányítják Kapuvárt. Egyes esetekben azonban alakulnak olyan, másokat befolyásoló csoportok, amelyek nem biztos, hogy a társadalom által elfogadott polgári értékek mentén mozdulnak el.

Nagy István (MIÉP):
– Az utóbbi másfél-két évben nyilvánvalóvá vált, hogy az egyre jobban felőrlődő polgármester és a pártzászlókba burkolózó, kompenzációs listákról befutó, ciklusokat kitöltő „sikerszemélyek" jellemtelen küzdelmének végeredménye a város eladósodása és hitelfüggősége. A helyi jobboldalt megjelenítő személyek egy része hiteltelen és magánérdekei mentén politizál.

Horváth Árpád (MSZP– SZDSZ):
– Kapuvárt tizenhat évig nagytöbbségű, jobboldali képviselő-testületek irányították. Több gazdasági, személyi döntés született egyéni vagy csoportérdekek alapján. Remélem, vezetésemmel sikerül teljes összefogással, szakmai döntéseken alapuló, menedzserszemléletű városvezetést megvalósítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rábaközben irtják a parlagfüvet

Vásárosfaluban eddig nem kellett parlagfű miatt intézkednie a helyi jegyzőnek. Edvén néhány figyelmeztetésre volt szükség, Dénesfán viszont már büntettek, kétszer. Beledben elegendő volt a figyelmeztetés, ahogy Csornán is. A védekezést belterületen elmulasztók akár 750 ezer forintra is bírságolhatók. Tovább olvasom