Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Polgármesterjelöltek: a regnálók zöme újra belevág

A Csornai kistérség településein a jelenlegi polgármesterek nagy része újra megméretteti magát a várhatóan október 3-án megrendezendő helyhatósági választásokon.

Portálunk megkérdezte a Csornai kistérség jelenlegi polgármestereit jövőbeli szándékaikról és a lehetséges ellenfelekről.

Markotabödögén a legérdekesebb a jelen helyzet, ugyanis Szabóné Szűcs Ildikó  elmondta, az októberi választásokon hat jelölttel kell majd szembenéznie. A polgármester idén szintén megméretteti magát a hivatalért. Négy éve egyedül volt jelölt, a korábbi ciklusban ketten szálltak ringbe, míg az első ciklusban négyen jelöltették magukat.

Horváth Ferenc – Szárföld polgármestere – újraindul októberben. Más jelöltről nincs tudomása. Ez a helyzet Soboron is, ahol Nemes László újra ringbe száll. Eddig úgy tűnik, vetélytárs nélkül. Szabó István polgármester, mint fogalmazott, kötelességének érzi Rábatamási lakosaiért, hogy újrainduljon az októberi választásokon.

Elmondta, a választás közeledtével újabb és újabb nevek merülnek fel, de hivatalosan nincs tudomása kihívóról. Dóczy Géza, Dör polgármestere szintén megméretteti magát októberben, más indulóról nincsenek információi. Jankovits Ferencné Tárnokrétiben is újraindul a hivatalért, négy évvel ezelőtt ő volt a vetélytárs, most más jelöltről nem tud. Vadosné Varga Katalin is újra ringbe száll a polgármesteri posztért Egyeden, ellenfelekről eddig csak szóbeszéd szintjén van tudomása. Így van ezzel Szalay Imre is, aki szintén megküzd a bősárkányi szavazók bizalmáért az októberi választásokon.

Más jelöltről eddig még nem tud, de úgy gondolja, hogy mindez az utolsó időszakban derül majd ki véglegesen. Elmondta, hogy a most elindított csatornázási munkálatokat – amelyek még 2–3 évig eltartanak – szeretné befejezni.

Nagy Gáborné, Zsebeháza polgármestere is újra ringbe száll az októberi választásokon, kihívóról eddig nincs tudomása. Aller Imre, Kóny polgármestere is úgy érzi, vannak még célok és befejezetlen feladatok, amikért érdemes újraindulnia a választásokon. Szilsárkány elöljárója, Zöld Péter októberben szintén megméretteti magát a hivatalért, más jelöltről nem tud. Pásztorné Szakács Gabriellarábapordányi polgármester is megerősítette: októberben újraindul a választásokon. Hivatalosan nincs tudomása más jelöltről, de szóbeszéd szintjén merültek már fel kihívók. Négy évvel ezelőtt is hárman szálltak harcba a szavazók bizalmáért. Giczi András, Barbacs polgármestere még nem döntött, de portálunknak elmondta, hogy hasonló képviselő-testületi felállás mellett szívesen indulna újra a vezetői posztért.

Kihívókról nincs információja. Lengyel Lajos, Szil polgármestere az utolsó időszakban kíván dönteni arról, hogy újra ringbe száll-e. Jéger Mihály, Acsalag elöljárója is későbbre – várhatóan augusztus közepére – halasztja döntését. Portálunknak elmondta, a lakosság sem érdeklődik még. Két kihívóról van tudomása, a nevükről nem nyilatkozott.

 Balázs József, Rábaszentandrás elöljárója indulásáról még nem döntött, s így van ezzel Vág polgármestere, Pálffy Attila is. Ő hozzátette: döntését először a falu közvéleményével fogja tudatni. Más jelöltről nem tud. Tóth Mihályné, Jobaháza polgármestere nem kívánt nyilatkozni, döntését későbbre halasztja. Rábasebesen Mizsér Edit sem döntött még. Kihívóról eddig még nem hallott, de ahogy az előző években, úgy most is számít más jelöltekre. Úgy fogalmazott, hogy döntését erősen befolyásolja a jelöltek személye és rátermettségük a feladatra. Farádon is változhat a helyzet. Tompos Béla polgármester még nem döntött. Úgy fogalmazott: a folytatás mellett és ellen is szólnak érvek. Négy évvel ezelőtt is voltak kihívók, véleménye szerint most is lesznek.

Takács Csabát (Bágyogszovát), Kenesei Ferencet (Bodonhely), Németh Szabolcsot (Rábaszentmiklós) és Bognár Sándort (Sopronnémeti) egyelőre nem értük el – a szerk.

Olvasóink írták

 • 3. koviani 2010. július 31. 10:34
  „Megnéztem az előző választás eredményeit. Markotabödöge polgármestere (egyedüli induló volt) a szavazatok 64,55 %-át szerezte meg. Ez az adat mindent elmond a népszerűségéről, de ettől függetlenül esélyes az olaj kitermelésére. :-) A sok induló elviszi a szavazatokat.”
 • 2. GYMS 2010. július 31. 01:10
  „Markotabödögén 6 jelölt? Mi történt? Olajat találtak a falu alatt, csak még nem publikus? :)))”
 • 1. Goldman 2010. július 31. 00:03
  „"Lengyel Lajos, Szil polgármestere"
  Azóta látni a falun pozitív változást mióta Ő a PM. Tessék indulni, hajrá!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótér pályázatból, vállalkozói forrásból Enesén

Több mint egymillió forintos ráfordítással új játszóteret kaptak az eneseiek. A beruházás pályázati,… Tovább olvasom