Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Polgármesterjelöltek a helyi politikáról

A Kisalföld Kapuvár és Csorna polgármesterjelöltjeinek három kérdést tett föl. Naponta közreadjuk a válaszokat.
Horváth Ernő (független):

– Rá kell döbbenteni a lakosságot, hogy a politika és a politikusok nem oldják meg a gondjainkat. Csak az őszinteség, szakszerűség, lokálpatriotizmus egysége segíthet.

Kovács Tamás (Vidékért Egyesület):
– Az árkokat elvakult politikusok ássák, ezért több civilt a közéletbe! Konszenzuskereső, problémamegoldó, felelős gondolkodású emberekre van szükség. A város problémáinak megoldásába szélesebb körben kell a lakosságot bevonni, így nagyobb lesz a kontroll. Rendszeres, akár nyílt vitafórumok során kellene a kérdéseket már az előkészítő szakaszban megtárgyalni, így később nem lenne alkalma a „politikusnak" az ésszerű döntésekkel szembemenni. Pontos, mindenki által elérhető tájékoztatási modellt kell kialakítani.

Molnár Ferenc (Szülőföldünkért Egyesület):
– A politikai árkokat a két nagy párt helyi vezéregyénisége ásta ki. Amíg ők a közéletben szerepelnek, addig Csornán nem lesz békés politizálás. Megválasztásom esetén valamilyen szinten, mindkét oldal kompromisszumokra hajlandó tagjait szeretném partnerként kezelni a munkám során.

Papp József (MSZP– SZDSZ):
– Az temesse be, aki ásta. Nekünk az elmúlt években sok dolgunk volt, nem is tudtunk mindent befejezni. Árkot mi a Kazinczy utcában ástunk, de sajnos léteznek más árkok is, amit értelmetlen tüntetésekkel napjainkban is tovább ásnak. Meggyőződésem, hogy a csornaiak nem a békétlenségre és rebellióra, hanem a folyamatos építő munkára szavaznak. Az elmúlt ciklusban bebizonyítottuk, hogy ha a polgármester mögött támogató többség dolgozik, nagy eredményekre vagyunk képesek.

Dr. Turi György (Fidesz– KDNP):
– Úgy érzem, megválasztásom mérsékelné a politikai szembenállást. Jobboldali meggyőződésem ellenére baloldali barátaim is vannak. Munkám során is igazoltam, hogy pártállásra való tekintet nélkül szót tudok érteni az emberekkel. Személyem a jelenlegi polgármesterrel ellentétben nem megosztó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Háromszázmillió templomokra

Adományokból, egyházmegyei és állami támogatásokból szépülnek a rábaközi templomok. Tovább olvasom