Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Polgármesterjelöltek - Néhány településen lehet meglepetés

A Kapuvár–beledi kistérség településein túlnyomó részben a jelenlegi polgármesterek is megmérettetik magukat az októberi önkormányzati választásokon.

Meglepetések is lehetnek Vitnyéden, Mihályiban vagy éppen Beledben.

Várhatóan október 3-án vagy 10-én lesznek az önkormányzati választások. A csökkentett létszámú képviselői helyek mellett a települések polgármestereiről is döntenek a választók. Portálunk megkérdezte a Kapuvár–beledi kistérség településvezetőit szándékaikról és a lehetséges jelöltekről.

Vitnyéden a jelenlegi polgármester újra ringbe száll a hivatalért. Tóth Kálmán elmondta, tiszteletdíjasként folytatná – megválasztása esetén – a munkát. A községben terjengő hírek szerint a regnáló településvezetőn kívül még a kormánypárt egyik reprezentánsa is megméretteti magát, valamint szó van egy ˝civil˝ indulóról is. Négy éve összesen három jelölt volt Vitnyéden.

Várhatóan október 3-án vagy 10-én lesznek az önkormányzati választások. A csökkentett létszámú képviselői helyek mellett a települések polgármestereiről is döntenek a választók.
Könnyebb dolga lehet Horváth Ferencnek, Szárföld polgármesterének, aki négy éve is egyedüliként indult és jelenleg sincs információja ˝konkurenciáról˝.

Veszkényben a ciklus kezdetén hárman mérettettek meg, a győztes Matzkó János újra indul a polgármesteri székért. Négy éve is és várhatóan októberben is ketten versengenek Babót irányításáért. Molnár János polgármester újrázik és információi szerint egy kihívója is lesz.

Tóth Sándor regnáló ciráki polgármester egy kihívóra akadt négy éve, jelenleg nincs információja új jelöltről. Hövejen négy éve ketten mérették meg magukat, dr. Némethné István Erzsébet polgármester indul újra októberben, kihívóról egyelőre nincs információja.

Két lehetséges jelöltről tud Pődör Péterné himodi polgármester, aki portálunknak hozzátette, szintén megküzd a választók bizalmáért októberben. Négy éve ugyancsak hárman jelöltették magukat a településen.

Mihályiban Pap Lajosné ismét ringbe száll a település vezetéséért, ám októberben meg kell mérkőznie Csitei Gáborral, aki független jelöltként indul ellene. Mihályiban négy évvel ezelőtt is két induló volt.

– A megkezdett munkákat mindenképpen szeretném befejezni, így várhatóan októberben újra indulok a polgármesteri címért – jelentette ki Fodor József, Osli polgármestere, aki a ciklus elején egyedül jelöltette magát.

Takács Lajos dénesfai polgármester is hasonló elképzeléseket fogalmazott meg, ám hozzátette, a jelölésről egyelőre korai nyilatkozni.

Négy éve hárman mérkőztek meg a vásárosfalui polgármesterségért, a jelenlegi településvezető, Molnár Sándor még nem tud más pályázóról.

Ahol négy éve is nagy tülekedés volt, az a kistérség legfiatalabb városa, Beled. A kisváros polgármestere idén újra megméretteti magát. Tompáné Balogh Mária elmondta, tudomása szerint több név is felmerült, négy és nyolc éve is öt jelölt mérkőzött egymással.

A dél-rábaközi kisváros szomszédjának polgármestere – hasonlóan dénesfai kollégájához – egyelőre nem nyilatkozott. Tuba Erik elmondta, négy éve ketten mérkőztek, ám idei szándékairól még nem döntött Rábakecölben.

Olvasóink írták

  • 2. profi10 2010. július 15. 09:19
    „Babót!
    Én azt várom, hogy valaki megállítsa a rosszarcú, gyanús, koszos bandák betelepülését!
    És falunapkor végre legyen már valami új program is, ne olyan, amit hat éve minden alkalommal látunk!”
  • 1. Gabo78 2010. július 15. 00:18
    „Reméljük Babóton megfelelő lesz a kihívó, mert már sokan unjuk a közpénz elherdálását.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult templomtér Szanyban

Befejeződött a szanyi templomtér felújítása. Az önkormányzat a LEADER-program keretében nyert… Tovább olvasom