Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Polgármesteri hivatalon kívül is van élet

Hiányzik, de csak egy kicsit a leköszönt rábaközi polgármestereknek a hivatali munka, a közélet. Igyekeznek megtalálni helyüket a civil szférában, ami többségüknek sikerült is.


Az október választás után leköszönt polgármesterek többsége megtalálta helyét a civil életben. Amint a Kisalföldnek elmondták: több idejük lett utazásra, kertészkedésre, unokázásra, hobbira. Azt azért valamennyien elárulták: egy kicsit hiányzik a polgármesterséggel járó pörgés.

Balázs József húsz éven át volt Rábaszentandrás első embere. Október harmadikán leváltották a helyiek. Érdeklődésünkre azt mondta, egyáltalán nem bánkódik emiatt. Nyugdíjba vonult és gazdálkodik. – Kihasználtam a jogi lehetőséget és nyugdíjba mentem. Őstermelőként viszont továbbra is gazdálkodom. Ami a választást illeti, nem okozott problémát a végeredmény. Igazából én már az induláson is gondolkodtam, de végül rábeszéltek – tette hozzá.

Szabóné Szűcs Ildikó, Markotabödöge volt elöljárója szintén nyugdíjba vonult. Úgy fogalmazott, egyelőre élvezi, ha nem is a semmittevést, de a nyugalmat. Kertészkedéssel foglalja el magát és örül neki, hogy több időt tölthet otthon. – Egy hónap elteltével úgy érzem, hogy fizikailag le tudom terhelni magam. A szellemi munka azonban hiányzik egy kicsit. Úgy tervezem, a télen egy kicsit pihenek és tavasszal rendszeres elfoglaltság után nézek. Olyan területen lenne jó elhelyezkedni, ahol használni tudom az önkormányzatnál szerzett tapasztalataimat – jegyezte meg.

A bágyogszováti Takács Csaba készült a váltásra, nem is indult a választáson. Egyelőre azokkal a feladatokkal foglalkozik, melyekre nem sok ideje volt polgármesterként. Igyekszik sok időt tölteni a családdal, a ház körüli munkákkal. – Ennyi idősen már másra is kell gondolni, nem csak a munkára – tette hozzá, bizonyítva, hogy nem okozott gondot számára életének megváltozása.

Szabó István három cikluson keresztül irányította Rábatamási közügyeit. Falubelijei most a változásra szavaztak. A volt polgármester egyelőre keresi helyét a civil életben. – Több dolog is foglalkoztat, régi munkahelyem is megvan, újabbon is gondolkodom – válaszolt érdeklődésünkre. – A közszféra persze hiányzik, de most egy teljesen más területen kell beilleszkednem.

Jéger Mihálynak, Acsalag volt elöljárójának is gyakran jutnak eszébe a hivatalban töltött évek, napok. Ennek ellenére nagyon jól érzi magát nyugdíjasként. – Feladatom van éppen elég. Utazgatok például az unokákkal, ami nagyon kedves elfoglaltság. Az a sziszifuszi munka, ami az elmúlt évekre jellemző volt, egyáltalán nem hiányzik. Szerettem a közért dolgozni, szívesen tettem a dolgomat és tudtam örülni az elért eredményeknek. Ez a része, vagyis a szebbik, azért hiányzik természetesen – árulta el Jéger Mihály.


Tíz helyen volt változás

Csorna környékén tíz községben lett új a polgármester. Négy községvezető nyugdíjba vonult: Takács Csaba (Bágyogszovát), Szabóné Szűcs Ildikó (Markotabödöge), Balázs József (Rábaszentandrás), Pálffy Attila (Vág). Négyen nyugdíj mellett tevékenykedtek: Jéger Mihály (Acsalag), Sebestyén Katalin (Bogyoszló), Tompos Béla (Farád), Tóth Ferenc (Maglóca). Bősze Kolozs (Bezi) nem is indult a választáson, korábbi munkahe-
lyén dolgozik, Szabó István (Rábatamási) egyelőre keresi helyét a civil életben.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három Bágyogszováthoz kötődő könyv

Bágyogszovát - Három, a településhez is kötődő könyv jelent meg a közelmúltban. Közülük kettőt az… Tovább olvasom