Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Polgári egyesület: Akadályba ütköztek

Csornán a jobboldali érzelmű emberek ötszáz forintja nem ér annyit, mint a baloldaliaké – vélekedett Nagy Imre, a csornai Korona Polgári együttműködési Egyesület elnöke.

(illusztráció)
Egy hónappal ezelőtt azzal a céllal alakult meg a Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület, hogy egyebek mellett segíti a nemzeti, kulturális értékek megőrzését, rendezvények szervezését, részt vesz a
helybeli fiatalok nevelésében, oktatásában, képességeik fejlesztésében, az egyedülálló idős emberek támogatásában. Ám úgy tűnik, az első
kezdeményezésükkel akadályba ütköztek.

A részletekről Nagy Imrét, az egyesület elnökét kérdeztük. – Augusztus 11–re polgári köri találkozót szervezünk családok részvételével a csornai termálfürdőbeni – kezdte Nagy Imre. – Sajnos, a város polgármestere ellene van a rendezvénynek. Legalábbis ez tűnik ki az üzemeltetőnek küldött leveléből. Mi először ugyanis a fürdőt üzemeltető Pannon–Víz Rt.
elnök–vezérigazgatójához fordultunk az ügyben, ő pedig a tulajdonos önkormányzat polgármesterétől kért véleményt. Papp József válaszlevelében elutasítását és nemtetszését fejezte ki.
– Milyen indokot hozott fel?
– Azt, hogy nyár közepén nem tartja szerencsésnek a rendezvény megtartását. A Pannon–Víz Rt. elnök–vezérigazgatója pedig erre
Horváth Tibor, Csorna alpolgármestere arról
tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a Korona Polgári
Együttműködési Egyesület arra kérte a
képviselő–testületet, hogy élve a tulajdonosi jogával
engedélyezze az augusztus 11–re tervezett családi
találkozó megtartását a termálfürdő területén. Ezért – és
mivel azt kilenc képviselő is kezdeményezte – hétfőn
délután öt órára rendkívüli képviselő–testületi ülést
hívott össze. Az alpolgármester hozzáfűzte, hogy a
rendezvény megtartása esetén is bemehet bárki a
termálfürdő területére, ha megváltotta a belépőjegyét.
hivatkozva zárkózik el az engedélyezéstől, noha mi belépőjeggyel kívánunk bemenni a fürdőbe. Úgy tűnik, hogy Csornán a jobboldali érzelmű emberek ötszáz forintja nem ér annyit, mint a baloldaliaké. Hasonló rendezvényt ugyanis évek óta szervez itt Abdai Imre, az SZDSZ helyi elnöke. Érdekes, hogy ő nem ütközik akadályba, sőt úgy tudom, neki nem is kell engedélyt kérnie.
– Milyen lépésket terveznek ezek után?
– Felkérjük a képviselő–testületet, hogy rendkívüli ülés keretében döntsön a javunkra, hisz augusztus 11. közel van, már nem lehet lemondani a programot, amelyre a meghívókat is elküldtük. Csornára várjuk például országgyűlési képviselőnket Áder Jánost, Pálinkás
József volt oktatási minisztert, Rogán Antal és Szijjártó Péter országgyűlési képviselőket. Amellett, hogy a családokat összehozzuk, az is célunk, hogy a vendégek megismerjék a csornai termálfürdőt a benne rejlő lehetőségeket.
– Mit lesz, ha a képviselő-testület nem az önöknek megfelelő döntést hozza meg?
– Változatlanul bízunk a képviselők pozitív döntésében. De ha kell, a demokrácia és a törvényesség keretein belül hangot adunk nemtetszésünknek, akár demonstrációt is szervezünk. Tesszük ezt azért, hogy a polgármester úr végre vegye észre, hogy Csornán is élnek magukat jobboldalinak valló emberek, nem csak baloldaliak.

Papp József polgármestert szabadsága közben értük el. A polgári egyesület tervezett rendezvénye kapcsán elmondta, hogy augusztus közepén a nem polgári családokat nem lehet kizárni a termálfürdőből. Azt a döntést pedig, hogy a találkozót nem lehet megtartani, a Pannon–Víz Rt igazgatósága hozta.
Kijelentette, hogy az Abdai Imre által szervezett idényzáró program viszont az önkormányzat rendezvénye. -Nem hiszem, hogy a termálfürdő politikai rendezvényekre való – jegyezte meg végezetül a polgármester.

Sipőcz Ernő, a Pannon–Víz Rt. elnök–vezérigazgatója írásban nyilatkozott az ügyről.
– Amennyiben a csornai önkormányzat képviselő–testülete, mint tulajdonos úgy dönt, hogy a rendezvény a fürdőben megtartható és a résztvevők a belépésért díjat fizetnek, akkor azt – megitélésem szerint
– megtiltani nem lehet, hiszen arra semmiféle jogalap nincs. A tulajdonos döntése kötelező erejű és mivel díjfizetés mellett történik a lebonyolítás, abban a Pannon–Víz Rt–nek, mint üzemeltetőnek együtt kell működni, hisz ennek során jelentős bevétel várható. Természetesen arra, fel kell hívni a figyelmet, hogy a fürdő szabályait akkor is fenn kell tartani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvár: Hanság Expó harmadszor

Harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a kapuvári Hanság Expó. A vásáron nyolcvan vállalat és… Tovább olvasom