Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Plébánosukat köszöntötték a bősárkányiak

A Szentháromság-templomban a helyi hívek a közelmúltban plébánosuk, Maráz Sándor címzetes prépostot köszöntötték 80. születésnapján.

Sándor atya lassan 35 éve lelki vezetője a falunak. A hívek nevében Nagy Géza, a bősárkányi egyházközség világi elnöke mondott köszöntőt. Kiemelte Maráz Sándor lelkiismeretes, fáradságot nem ismerő szolgálatát és mindazokat a munkákat, felújításokat, fejlesztéseket, melyek az ő nevéhez fűződnek. „Büszkén mondhatjuk, hogy olyan lelkipásztorunk van, aki hű maradt egész életén át a Teremtő Istenhez, a papságra meghívó Krisztushoz, az apostolok hitéhez és magyar hazánkhoz" – fogalmazott Nagy Géza.

80. születésnap. Sándor atya lassan 35 éve lelki vezetője Bősárkánynak. Fotó: gyor.egyhazmegye.hu
80. születésnap. Sándor atya lassan 35 éve lelki vezetője Bősárkánynak. Fotó: gyor.egyhazmegye.hu

A település önkormányzata nevében Bagó Szabolcs, a kulturális bizottság elnöke gratulált az ünnepeltnek. A plébános iránti szeretetet jelzi az is, hogy néhány évvel ezelőtt ő volt az első, aki az önkormányzat által alapított Bősárkányért Emlékplakett kitüntetést átvehette. Tavaly az ifjúság neveléséért, oktatásáért a megyei közgyűlés Péterfy Sándor-díját kapta meg Maráz Sándor címzetes prépost.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigethy Attilára emlékeztek Kapuváron - fotók

Tovább olvasom