Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Piaci helypénzek és panaszok

A kapuvári árusok az új piacszabályzat miatt elégedetlenek, az egyre szűkölő forgalomra panaszkodnak.
Kapuvár képviselő-testülete új piacszabályzatában a vásárok idejét, helyét, a helypénzeket, valamint a piacokon árusítható áruk jellegét határozta meg. Kapuváron öt országos kirakodóvásár, hat országos állatvásár, valamint évente kétszer búcsú van a heti kirakodóvásárok és a napi élelmiszerpiacok mellett.

A szabályzat szerint ezeken csak az Európai Gazdasági Térség valamely tagállamában lakóhellyel rendelkező árusíthat. Nem hozható forgalomba nemesfém, gyógyszer, kábítószer, fegyver és lőszer, valamint védett állat és növényféle sem. Természetesen itt a szerencsejáték is tiltott. A helypénzek mértéke idén nem változik. Az őstermelőktől például háromszáz forintot, sátras vagy kocsiról történő eladás esetén pedig hatszáz forintot kérnek négyzetméterenként a piacfelügyelők.

A kapuvári Tóth Géza már tizenöt éve kijár a piacra őstermelőként, zöldségét árulja. Véleménye szerint a forgalom nagyon hullámzó, bár napjainkban inkább rossznak mondható. A háromszáz forintos helypénzt sokallja, bár hozzátette: Csornán is ennyit kérnek. Hasonló véleményen vannak a hegykői árusok is. Ahogy egyikük elmondta, már hatvan éve kijár a kapuvári piacra. Mára itt kevesebb az őstermelő, a terület nagy részét a ruházati termékek foglalják el, az árusok itt sem elégedettek a forgalommal. Véleményük szerint az emberek inkább csak nézelődnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétszázalékos vízdíjemelés?

A Pannon-Víz rt. Kapuváron ismertette a jövő évi víz- és szennyvízdíjak tervezetét. A lakossági árak nettó 135 forintról 144 , a szennyvíz ára nettó 330-ról 249-re emelkedhet. A várható víz- és szennyvízdíjak kapcsán elhangzott: jövőre a lakossági és közületi fogyasztást külön számolják. Tovább olvasom