Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Petíció az önkormányzathoz

Kapuváron néhány utcában többen félévente hordják szervizbe az autóikat, hiszen kátyú kátyút ér.

Kapuváron, a Liget utcában élők már tavaly petíciót küldtek az önkormányzathoz az ottani áldatlan állapotok miatt. Többen félévente hordják szervizbe az autóikat, hiszen kátyú kátyút ér. Hasonló helyzet van a Pozsonyi utcában is.

A Liget utca szinte csak kátyúból áll
„Csak tíz kilométeres sebességgel lehet az utcában közlekedni, így is félévente hordjuk az autót szervizbe" – meséli Jerkó Jenő, a kapuvári Liget utca egyik lakója. Hangsúlyozta, az utca állapotára talán a tragikus jelző illene, nincs rendes útburkolat, kátyú kátyú hátán. Egy másik lakó, Nagy Lajosné elmondása szerint tizenöt éve, amióta itt lakik, még nem történt rendes útépítés. „Minden utcabeli fizeti a helyi adókat, de semmi nem történik nálunk" – mondja Nagyné. A lakók szerint már többször javították a rossz minőségű utcát, de a kavicsréteget az első eső lemosta, még jobban mélyítve a számos gödröt.

Az áldatlan állapotok megszüntetéséért a múlt év közepén petícióval fordultak az önkormányzathoz, amiben kérték a hibák javítását. A polgármester válaszában semmivel nem biztatta a lakókat. A szintén Liget utcai Rózsa Szilvia elmondta, ebben az évben azt az ígéretet kapták a jegyzőtől, hogy két éven belül kijavítják az utcát. „Ez az út nem bír ki két évet, de az autóink sem" – mondta Rózsa Szilvia.

Az önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetője, Vertetics István elmondta: a Liget utca felújítása szerepel az idei terveikben. Az áprilisi testületi ülésen elfogadottak szerint a közbeszerzési eljárás folyamatban van, eredményt júliusban hirdetnek. Ennek ismeretében a végleges döntést ez után hozza meg a képviselő-testület. A tervekben egy öt centiméteres murvaalapozás és hasonló méretű aszfaltburkolat szerepel, padka- és árokrendezéssel. A hasonló állapotban lévő Pozsonyi utcára sajnos nem kerül sor ebben az évben, a helyi költségvetés csak némi karbantartást tesz lehetővé. Vertetics István szerint nagyobb javítás csak jövőre várható.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyforintos telkek eladók

Olcsó telkekkel, szociális bérlakásokkal próbál a faluba fiatalokat telepíteni a vági önkormányzat. A helyieket nem érdekli a kedvezmény, eddig ugyanis nem akadt jelentkező a községből. A polgármester úgy érzi, a vidék szándékos ellehetetlenítése őket is elérte. Az önkormányzat most közösségi ház kialakítását tervezi, hogy a fiatalok otthon érezzék magukat a faluban. Tovább olvasom