Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Petárdázott, majd a rendőröket szidta

Petárdázó fiatalembert állítottak elő szilveszter éjszakáján Csornán a rendőrök. Nem sokkal éjfél előtt a városháza előtti városi ünnepségen durrogtatott a tiltott pirotechnikai eszközzel.
A rendőrök igazoltatni akarták, de ezt megtagadta, sőt, szidalmazni kezdte őket. Erre előállították a kapitányságra, feljelentették és megindították ellene az eljárást. A petárdákat lefoglalták.

Olvasóink írták

 • 8. titi 2008. január 13. 11:37
  „Tudod kinek Ákos?
  A sohasem rosszatmondó, felfelé bukó ,szimpatikus,valaki valagavége,mindenhez nagyon értő,valaki ku..ja Lampert Mónikának.”
 • 7. ákos 2008. január 10. 19:40
  „Nem szorosan a cikkhez tartozik,de röhej :Ingyen vissza kell vinni a pirotechnikai anyagokat a beszerzési helyre.Kinek a pihent agyában ötlött fel ez az életszerűtlen ötlet? Igy aztán nem csoda,hogy az efféle rendeletek lejáratják a többi ésszerű jogszabályt is.”
 • 6. titi 2008. január 05. 18:39
  „HELYES!
  De azután nagy büntetést kapnak,2 napig nem kapnak a kezükbe petárdát.Ilyen a magyar törvény.”
 • 5. Cseter János 2008. január 03. 18:25
  „A " rendőr csak a dolgát végzi" valóban! A filmekben a robotzsaru is a bele táplált programot végezdte el! Viszont a magyar rendőröknek ismerni illik a bün megelőzést és az odavezető utat is! Tehát azoknak az állampolgároknak, de minden magyar állampolgárnak joga van tudni, alkalmassak e arra a posztra, ami képzettsége és a beosztása szerinti munkakörre, azt előírja! Továbbmenve a polgárok akiket "szolgálnak és védenek" elvárják azt is, hogy mint, azt az előző írásomban is jeleztem, hogy jelezzék írásban a feletteseinek, hogy a probléma alapjait a (gyártást) kell megakadályozni, ha már egyszer a behozatal gátját megszüntették! Mivan, ha fellendűl a fegyver, ember kereskedelem és a drog üzlet is hamarosan, mert ennek is határt nyitottak! Ja, hogy ezt is tiltják a törvények!No és ez, mikor volt akadálya a tökések üzletei lebonyolításának?”
 • 4. Fernando Torres 2008. január 03. 13:12
  „A rendőrök mindig csak egy-két petárdázót kapnak el,hogy legyen valami a médiának!A nagy többség felett szemet hunynak, sőt ők maguk dobálják /láttam/!”
 • 3. TK 2008. január 02. 22:26
  „Az egészhez csak annyit, hogy egy-két ember hülyesége miatt nem élhet senki petárdával legálisan. Tetteik és azok következményeik miatt lett betiltva. Pedig nagy üzlet lehet benne.
  Mondjuk az elgondolkodtató, hogy Szlovákiában ahol kapható, nem hallani annyi durrogatóról, meg balesetről, mint idehaza. Igaz náluk kb akkor sem tiltanák be a biznisz miatt...”
 • 2. Capr 2008. január 02. 20:02
  „A petárdák, rakéták többségét Szlovákiából hozzák be, és nem itthon gyártják. (Valószínűleg nem szlovák gyártmányok ezek sem, hanem kínaiak)

  Szlovákiában még a magyar "parancsuralmi" rendszer sem képes betiltani a petárdákat, mivel ott engedélyezett.

  A felelősség nem a rendőré, hanem aki a petárdát megveszi és használja. Kb. két hete mást sem hallani a TV-ből és a rádióból: tiltott a petárda és bűntetik a használóját. A rendőr csak a dolgát végezte.

  Capr”
 • 1. Cseter János 2008. január 02. 11:37
  „Gratulálok! Micsoda hőstett"! Gondolom nem csak én, hanem többezer, de lehet, hogy-sok-sok ezer embertársam hallotta a petárdák durrogását! Nem is beszélve a visszatérő súlyos,tragikus emberi csonkolásokról a petárdák miatt! De vajon e nagy parancsuralmi helyzetben volt a rendőreink közt olyan is, aki írásban jelezte, azt, hogy e petárdák gyártását illene betíltatni? Vagy, ahhoz nem kaptak utasítást, parancsot! Gondolkodni, megelőzni a bajt az nem az Ő feladatuk? Talán más gondolkodik helyettük? Ne tán az, aki a parancsokat osztogatja? No és neki nincs annyi esze, hogy az okokat ott kell felszámolni, ahol ez alkalomra gyártják öket? Persze , ha a felelősség fogalma csak a raktárba van, akkor ott nagy baj van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új szerződés, olcsóbb díj

Csorna - A város intézményeiben központi szerződés alapján végezteti a foglalkozás-egészségügyi… Tovább olvasom