Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Pénzügyileg erősödik a hőszolgáltató Kapuváron

Kismértékben javuló munkaerő-piaci állapotokról, a városi hőszolgáltató pénzügyi helyzetének erősödéséről és a helyi sportról tárgyalt Kapuvár képviselő-testülete.

A város életének egyik legmeghatározóbb kérdésével, a munkaügyi helyzettel kezdte legutóbbi ülését Kapuvár képviselő-testülete. Illés János, a munkaügyi központ helyi kirendeltségének vezetője hangsúlyozta: a húsgyár leállását követően megnövekedett a járásban az álláskeresők száma, ez azonban napjainkra kismértékben csökkent. A statisztika alapján az április 20-i adatokban az álláskeresőként nyilvántartottak száma 630, ami tavaly ugyanilyenkor még csak 420 volt (a húsgyár az elmúlt év őszén állt le). Ez most 5,1 százalékos álláskeresési rátának felel meg, ami 2012 áprilisában 3,4 százalék volt.

– Összegezve megállapítható, hogy az elmúlt évben mind megyei, mind kirendeltségi szinten a foglalkoztatásban az országos átlagnál lényegesen jobb helyzet mutatkozott – tette hozzá a munkaügyi kirendeltség vezetője. A tavaly tavaszi 3,4 százalékos munkakeresői rátát követően a húsgyár leállása után ez a szám idén februárra már 7,7-re nőtt, aztán napjainkra csökkent az említett 5,1 százalékra. Illés János erre magyarázatként a kis- és középvállalkozói szektor növekvő munkaerőigényét és az ausztriai lehetőségeket jelölte meg.

Dukai Tibor sportköri elnök beszámolója kapcsán Hámori György polgármester megjegyezte: a labdarúgóknál erősíteni szeretnék a helyi szálakat, a kézilabda esetében pedig nem tettek le a csarnok építéséről, ám utóbbira csak pályázati forrásokat tudnak elképzelni.

A város távfűtő cégének pénzügyi helyzetéről a polgármester kijelentette, a cég rendszeresen teljesítette folyószámlahitel-törlesztését. – A cég pénzügyi mutatói – hála a százmilliós beruházás jótékony hatásainak – erősödnek. Ám a lakosok egy része kiemelkedően rossz fizetési hajlandóságot mutat. Az ilyen esetekben a városháza keményebben fog fellépni – mondta Hámori György.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Piásan motorozott Hondájával egy férfi Szanyban

Egy soproni férfi szintén ivott, aztán volán mögé ült. Őt a 84-es főúton kapcsolták le. Tovább olvasom