Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Pénzügyi stabilitás fejlesztések nélkül

A háromezer meghívó kiküldése ellenére hatvanan vettek részt a közmeghallgatáson.

Kapuvár önkormányzatának lakossági fórumán a fejlesztési elképzelések mellett a helyi kórház és egy tornacsarnok építése volt a kiemelt téma. A polgármester több vendégre számított.

Kapuvár önkormányzatának szerdai lakossági fórumán először dr. Méhes László beszélt a június elejétől a városházán induló ingyenes jogsegélyszolgálatról. Ezt követően Hancz Attila, a Rekultív kft. képviselője ismertette a szintén júniustól nyitó hulladékudvar szolgáltatásait. A teljes projekt kialakulására mintegy két évre van szükség, addig azonban már – térítésmentesen – hordhatják a helyiek is szemetüket a Babóti soron kialakított telepre. Ám tiltják a nyugati lomiból származó hulladék beszállítását.

Hámori György polgármester elmondta: az idei évet a pénzügyi stabilitás évének szánják, ezért a fejlesztések jó része elmarad. Csak olyan projektekbe vágnak bele, melyek lebonyolítására pályázati pénz érkezhet Kapuvárra. Elsőrendű célnak jelölte meg a kórházi fejlesztéseket, melyek keretében kiemelt járóbeteg-ellátó központot és angiológiai rehabilitációs centrumot hoznának létre a városban. Lapunk – utalva a minapi labdarúgóesetre – megkérdezte: mikor kezdik a mentőállomás fejlesztését? Az illetékesek egyöntetűen hangoztatták: a célra léteznek pályázati pénzek. Az egészségügyi beruházásokkal kapcsolatban Hámori György hangsúlyozta: idei céljaikat mindenképpen e projekteknek rendelik alá.

A fejlesztésekről szólva elhangzott: várható egy hetven-száz fős beruházás letelepedése az ipari parkban, s egy közel kétszázhúsz ágyas szálloda megépítése a kerékpároscentrum mellé.

Lapunk érdeklődött a Kapuvári Napok és az Anna Napok jövőjéről is. Hámori György válaszában hangsúlyozta: a fesztiválok jelenlegi formájukban nem folytathatók, felmerült a térségi összefogás lehetősége is. Lehetővé kellene tenni, hogy az üzleti megfontolások helyett a helyi vállalkozók térítésmentesen mutatkozhassanak be a kapuvári vásárokon. A fórum résztvevői közül többen egy szabványos tornacsarnokot hiányoltak. A városháza képviselői azonban – ismertetve ennek minimálisan is hatszázmilliós költségét – csak a távolabbi jövőben tudják elképzelni a sportcentrum megvalósítását.

 Turbók Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevonások, új vezető

Üléseztek és döntéseket hoztak a régiók városainak képviselő-testületei. Csornán az oktatási intézmények megszüntetése és összevonása volt a középpontban. Kapuváron pedig igencsak rövidre sikeredett a képviselő-testület legutóbbi ülése, ahol többek között az ipari park élére új vezetőt válsztott a testület. Tovább olvasom