Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 33°C Még több cikk.

Pénz nincs, foltos marad a főtér Csornán

A csornai utcákban útépítők dolgoznak: a burkolatjavítás keretében a városháza előtti teret is javították, aszfaltozták a hibás részeket.
A munkákkal kapcsolatban egy olvasónk küldte el észrevételeit: „Csornán aszfaltozzák a városháza előtti teret. Eddig is toldozott-foldozott volt, most meg igazán az lesz. Nem lenne olcsóbb, ha végre az egész területet felújítanák, térköveznék, mint hogy állandóan a lyukakra, repedésekre költenek? Mindenesetre szebb lenne a városközpont" – írta Arra járó.
Turi György, Csorna polgármestere szerint is szebb lenne a térkő. Ám a városnak egyelőre nincs pénze a beruházásra. – Teljes mértékben egyetértek a felvetéssel, valóban szebb lenne a tér, ha rendbe tudnánk hozni a burkolatát. Pár évvel ezelőtt a városközpont rehabilitációjára nyújtottunk be pályázatot, melynek része volt a városháza előtti terület és a premontrei rendház előtti szakasz térkövezése is. Sajnos nem sikerült támogatást nyernünk. Önerőből viszont nem tudnánk elvégezni ezt a beruházást, hiszen több tízmillió forintunk nincs erre a célra. A kátyúzást, a gödrök, repedések betemetését viszont el kell végeznünk, hiszen már balesetveszélyes volt a tér. Egyelőre nem is tudom megmondani, mikor lesz az önkormányzatnak forrása a fejlesztésre. Talán találkozunk majd olyan pályázati kiírással, mely megfelelő lesz és sikerül forrást találnunk – fogalmazott Turi György.


A városháza előtt valóban foltok csúfítják el a burkolatot. Egyelőre nem is lesz változás a téren.
A városháza előtt valóban foltok csúfítják el a burkolatot. Egyelőre nem is lesz változás a téren.

Olvasóink írták

 • 9. embertelen 2012. május 18. 16:06
  „Köszönjük Gyopi a mértéktelen támogatást Csorna gyarapításáért.”
 • 8. kukszi 2012. május 14. 07:55
  „Csak azért,hogy tisztán értsük egymást,én nem a Takler szakmai felkészültségét kérdőjeleztem meg,hisz Ő a kórházi munkája mellett a CSSE pályára befutó orvosa.
  Én csak azt írtam, a mezőgazdasághoz, gépészethez is profi szinten ért,nézzél körül Acsalagon, Kónyban,Csornán.”
 • 7. elsemhiszem 2012. május 13. 15:56
  „drága kukszi! szerintem a takler is tud úgy orvoskodni mint cssések focizni! a különbség csak annyi, hogy az egyiknek rengeteg pénzt adnak, hogy szórakozzanak, a másikra rengeteg pénzt költenek, hogy ne dolgozhassanak. Most akkó´ mi van?”
 • 6. kukszi 2012. május 12. 07:29
  „Semmi gond Jerri, ha eltörik ,ha elszakad .majd a Takler doktor össze tákolja.
  Hisz csoda doktor ő, a környéken a traktorokat is javítja !!!!”
 • 5. Jerry 2012. május 11. 23:36
  „Nem kell mérgelődni a foltos tér miatt.ajd lesz Csornán műfűves pálya, nehogy az nb akárhányban focizó fiuk lába elakadjon a pár centis fűben.Elvégre megmondta áder jani a beavató beszédében.A foci mindenekelőtt! Hajrá Csorna.Már csaka za baj, hogy a valaki elesik a dimbes dombos főtéri betonon, és kitöri a lábát, hogyan jut ela győri kórházba,mert ugye Csornán sebészet sem lesz, csak focipálya.Mondjuk aki a meccsen megsérül,azt hova viszik?Neki persze lesz külön mentő autó.Szóval aki adót fizet,az felfordulhat az utcán,összetörheti magát,aki meg az adófizetők pénzén focizik,azt ellátja közegészségügy.Hát ez szép, na fülkeforradalmárok,erre varrjatok gombot.”
 • 4. k2968 2012. május 11. 19:21
  „3. Mankapunka 2012.05.11. 15:52
  Újabban már ehhez be sem kell menni Csornára.Már Farádon vagy a régi szemét telep környékén hűsölnek miközben szedik a pénzt Viktornak az államadósság törlesztésére.”
 • 3. Mankapunka 2012. május 11. 15:52
  „Csorna eddig is tudtuk,hogy egy retek. Elég csak a tábláig eljutni,már a rendőrök üdvözölnek.”
 • 2. Nózi 2012. május 11. 15:05
  „Műfüves pályát kell oda építeni, az majd eltakarja a repedéseket, gödröket, lyukakat!!!!!”
 • 1. kukszi 2012. május 11. 14:22
  „El kell ismerni,hát szép ami szép !!!
  Ez Csorna !!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna: kirándulások és tábor a szünetre

A Szociális és Gyermekjóléti Központ számos programmal igyekszik színesebbé tenni a nyári szünetet a… Tovább olvasom