Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Pénz híján megszűnik a társulás

Két lehetőség, a fejlesztés és a megszüntetés közül ez utóbbit választotta a rábapordányi székhelyű Útügyi Társulás tagsága.
Tizenkét év után, március végén befejeződik az elszámolás a tavaly szeptemberben megszűnt, ám addig Rábapordány gesztorságával működő és csaknem negyven települést tömörítő Útügyi Társulásnál, amelyhez időközben nem csak a statisztikai térséghez tartozó önkormányzatok csatlakoztak. A megszűnés okairól Balogh Zsoltot, a gesztor község polgármesterét kérdeztük.

– Két lehetőség kínálkozott; fejleszteni a társulást, vagy megszüntetni – mondta Balogh Zsolt. – Addig, amíg évente harmincezer forint volt a tagsági díj, ezen összeg kifizetése nem jelentett gondot a kistelepülések számára sem. De mivel a megváltozott jogszabályi feltételek mellett a mostani formájában nem képes működni a társulás, ezért szükségessé válna a fejlesztés. Ez pedig maga után vonná a tagdíj jelentős emelését, amit viszont a tagok nem vállalnak.

A sokrétű feladatot ugyanis egy emberrel és a jelenlegi felszereltséggel nem lehet elvégezni.
Balogh Zsolt szerint arra is volt példa, hogy társulási tagság ellenére egyes önkormányzatok más ügyintézővel dolgoztattak, s ez bevételkiesést jelentett. Rábapordány polgármestere azt is elmondta, hogy a társulás megszűnésével kapcsolatos elszámolás március végéig befejeződik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befejeződött az aláírásgyűjtés

Befejeződött az az aláírásgyűjtés, amit a postatörvény módosítása érdekében kezdeményeztek. Tovább olvasom