Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Pénz a templomra, támogatás a táncosoknak

A helyi templom felújításához kétszázezer forinttal járul hozzá a sobori önkormányzat. Nemes László polgármester az idősek napján jelentette be a képviselő-testület döntését.
Támogatja a helyi katolikus templom felújítását a sobori önkormányzat. A képviselő-testület döntött arról, hogy kétszázezer forintot adnak az egyházközségnek, hogy céljaikat megvalósíthassák. Nemes László polgármester elmondta: ezt a pénzt a rekonstrukciópályázat, illetve a tervek elkészítéséhez adják. Ha sikerül pályázati támogatást is szerezni és a kivitelezés elkezdődik, az önkormányzat továbbra is felajánlja segítségét a munkához. A támogatást megerősítő dokumentumot Nemes László a napokban, az idősek napi ünnepségen adta át Gyürü Ferenc plébánosnak.
A rendezvényen további jó hírekkel is szolgált a polgármester. Bejelentette, hogy a Sobori Verbunkos és Hagyományőrző Néptánccsoport LEADER-forrásból, pályázaton 700 ezer forintot nyert eszközbeszerzésre, a felszerelésük bővítésére.

A néptáncosok 700 ezer forintot nyertek eszközre, felszerelésre.
A néptáncosok 700 ezer forintot nyertek eszközre, felszerelésre.


Az idősek napja így aztán igazán jó hangulattal kezdődött Soboron. Ezt fokozta még a néptáncosok műsora, akik magyar és külföldi táncokat mutattak be. Felléptek a helyi óvodások is, egyedi társaikkal együtt, majd az iskolások köszöntötték a nagyszülőket. A délután további részében Sebestyén Tamás és Kosáry Judit nóta-összeállítását hallgathatták meg, akiket Szórádi Árpád kísért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jazzkoncert Kapuváron

A kapuvári Hanság Big Band vendégeként a Kőszeg Big Band és a szombathelyi Konzi Big Band játszik a… Tovább olvasom