Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Pénteken is járőrözhetnének

Kapuvár - Hivatalos működési engedélyt kaptak a kapuvári polgárőrök, akik az elmúlt hét végén már több eredményt is felmutattak. A rendőrök szerint egyre nagyobb a szükség a polgárőrség munkájára. A civil szervezet bővíti tagjai létszámát.
Hároméves procedúrát követően végre közhasznúsági engedélyt kaptak a kapuvári polgárőrök, a minap hivatalosan is bejegyezték egyesületüket. A friss egyesület tagjai az elmúlt hét végén már eredményeket is felmutattak a rendőrökkel történt, hétvégi járőrözésük alkalmával.

– Egyesületünk a babóti polgárőrökből vált ki, úgy gondoltuk, kapuváriak lévén többet tehetünk városunkért – mondta el a Kisalföldnek Horváth József, az egyesület elnöke. Hangsúlyozta, egyesületté válásukat a támogatói díjak szervezettebb befogadása is indokolta. Horváth József elmondta, már a hivatalos bejegyzés előtt is szép eredményeket tudtak felmutatni, ám első „hivatalos hétvégéjükön" is elfogtak Kapuváron egy ittas vezetőt. Társszervezetük, a babóti polgárőrség is eredményes volt, hiszen két, a faluban „működő" kerékpártolvajt is megfogtak. (A babótiak több országos akcióban is részt vesznek rendszámfelismerő rendszerrel felszerelt járőrautójukkal.) Utóbbi két esetben a Kapuvári Rendőrkapitányság folytatja le a vizsgálatot.

Polgárőrök, rendőrök közös akcióban. A friss egyesület tagjai már eredményeket is felmutattak. Fotó: Kisalföld-archívum
Polgárőrök, rendőrök közös akcióban. A friss egyesület tagjai már eredményeket is felmutattak. Fotó: Kisalföld-archívum

– Ez utóbbi eredmények is mutatják, nekünk is érdekünk egy jól működő polgárőrség Kapuváron – mondta Bencsics Zsolt alezredes, a Kapuvári Rendőrkapitányság osztályvezetője. Hozzátette, a rendőrök munkáját nagyban megkönnyítik a közös járőrözések. – Úgy vélem, a civil polgárőrök is sokat tehetnek a közrend és a közbiztonság javításáért, üdvözlendő, hogy a kapuváriak már szabadidejükből is áldoznak azért, hogy élhetőbb városunk legyen – mondta az alezredes. Kijelentette, a továbbiakban nemcsak a hétvégi éjjeleken, hanem a városi rendezvényeken is számítanak a polgárőrök munkájára.

Erre utalva Horváth József elmondta, a rendezvények további biztosítása mellett tervezik már a péntek éjjeli szolgálatokat is. – Ehhez természetesen a jelenlegi tizenegy fős létszámot bővítenünk kell, véleményem szerint még nyolc-tíz jelentkező felvételére számíthatok az előzetes felmérések ismeretében – mondta az egyesület elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

85-ös főút: Négyes karambol, 5 sérült

Négy jármű ütközött össze csütörtökön reggel hét óra után nem sokkal, a 85-ös főúton, a döri… Tovább olvasom