Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Penészes a tornaterem Csornán a Hunyadiban

Penészesek a falak, beázik a tető, felújításra szorul a sportpadló. A csornai Hunyadi-gimnázium tornaterme van ilyen rossz állapotban, az önkormányzat pályázott a rekonstrukcióra.
A csornai önkormányzat felújítaná a Hunyadi-gimnázium tornatermét. A létesítmény ugyanis az intézmény 2005-ös, teljes körű rekonstrukciójából kimaradt. A falak viszont penészesek, a tető beázik, s a padló sem megfelelő. A felújítás költsége 18,2 millió forint, amihez 14,5 milliót pályázaton igényel a képviselő-testület. A már benyújtott pályázatot március 18-ig bírálják el.

A tető beázik, a falak penészesek. A villanyvezetékek közelében is
A tető beázik, a falak penészesek. A villanyvezetékek közelében is


A gimnázium teljes felújítása tehát 2005-ben megtörtént, ám akkor nem jutott pénz a tornateremre. Az épület állaga viszont eléggé leromlott. A lapos tető szigetelése rossz, beázik, fel kell újítani. A padlóburkolat elavult, harmincéves, cseréje indokolt. A födém, illetve a sarkok csatlakozásában a magas páratartalom és hőhíd miatt rendszeres a penészedés. A tervek szerint szellőzési rendszert alakítanának ki, illetve elektromos fűtőszálakat helyeznének el, hogy a penészedést megakadályozzák. Az intézmény a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fenntartásában működik, ezért a pályázat benyújtásához megkérték a tankerületi igazgató támogató nyilatkozatát.

A számítások szerint 18,2 millió forintba kerülne a tervezett munka. Az önkormányzati saját erő 3,6 millió forint lenne. A város képviselő-testülete a legutóbbi ülésén elfogadta Csorna következő négy évre szóló sportkoncepcióját is. A dokumentum is tartalmazza a sportlétesítmények tervezett fejlesztését. Ebben szerepel a nevelési-oktatási intézményekben a sportcsarnokok és tornatermek állagának és felszereltségének megőrzése, javítása, bővítése. Mivel a város nem rendelkezik az előírásoknak megfelelő, szabványos pályaméretű sportcsarnokkal, érdemes a célok között szerepeltetni egy új építését. A koncepcióban persze hozzáteszik: pályázati segítséggel, esetleg külső beruházó közreműködésével.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Berg Gusztáv Szakiskola - Százharminc éves a kapuvári szakoktatás

A héten ünnepli százharminc éves jubileumát a kapuvári szakoktatás. Tovább olvasom