Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Pásztori sártenger a Kossuth utcában

A Pásztori Fogyatékosok Otthona átépítése miatt sártengerré változott a Kossuth utca.
A múlt év nyara óta építik át Pásztoriban a felnőttek fogyatékosotthonát. Az átalakítás során a munkagépek megbontották a szomszédos Kossuth utca burkolatát és az útpadkát.

Az amúgy sem túl széles utcán a csapadékos időszak beköszöntével szinte lehetetlen a közlekedés, amit még az út szélén parkoló munkagépek is tetéznek.

Végh László alpolgármester elmondta: a Kossuth utcából többen megkeresték az áldatlan állapotok ügyében. Az alpolgármester hangsúlyozta: az építkezés fontos a falunak, de a körülményeken lehetne javítani. Ottjártunkkor a parkoló autók alig egyméternyi szabad helyet hagytak az utcában, a közlekedőknek a – néhol félméteres – latyakban kell elvergődniük. A gyalogos közlekedés is ellehetetlenült a környéken. A Kossuth és Petőfi utca lakóinak néha egész utcákat kell kerülniük, hogy a boltba vagy a templomba eljussanak.

Végh László hozzátette: a Kossuth utca felújítása már szerepel a település további terveiben, az otthon átépítésével járó, megnövekedett forgalom azonban szinte teljesen tönkreteszi az utca burkolatát. Az alpolgármester szerint az átépítés befejeztével a kivitelező cég feladata lesz a Kossuth utca helyreállítása, ezen túl pedig egy parkolót is kialakítanak az otthonba igyekvő autósok részére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új eszközök a csornai kórházban

A szükség és a lehetőség szerencsés találkozásának, na meg a sikeres pályázatnak köszönhetően a közeli hetekben új eszközökhöz jut a Margit Kórház. Papp József polgármester elmondta: 8,5 milliárd forint értékben majdnem ezer különböző készüléket vásárolt az egészségügyi tárca, melyeket az intézmények ingyenes használatra kapnak meg. Tovább olvasom