Kisalföld logö

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

Pártpolitikai alkuk: Támogatott jelöltek

A politikai pártok az elmúlt hetekben Kapuváron is napvilágra hozták a polgármester jelöltek neveit. Az MSZP és a Fidesz helyi szervezete azonban nem indít önálló jelöltet a város vezetői székéért, hanem a kisebb szövetségesük embere mögé állt.
Kapuváron szocialisták a szabad demokrata Varga Gyulát támogatják, a Fidesz pedig dr. Biró Pétert, az MKDSZ jelöltjét. Lehet, hogy itt a kisebb a nagyobb? A jobb -és baloldali nagy pártok elnökeit arról kérdeztük, hogy miért nem állítottak saját jelöltet.
Kiváncsiak voltunk arra is, hogy a „külső jelölt„ mennyire tudja képviselni a Fidesz illetve az MSZP helyi politikáját.

Dr. Horváth Ferenc a kapuvári MSZP elnöke elmondta, pártja nyitott szervezet. Az elmúlt tizenkét évben soha nem a párthűséget keresték a polgármester -és a képviselő-jelöltek állításakor, hanem a szakértelmet. A szocialistáknak most Varga Gyula személye jelenti ezt a garanciát, mert úgy gondolják, hogy méltó vezetője lenne a városnak.

- Véleményem szerint a szabad demokrata polgármester-jelölt megfelelő személy a tisztség betöltésére, ugyanis országosan és helyileg is az MSZP és az SZDSZ hasonló értékeket képvisel. Egyeztetéssel, összehangolással biztos kezekben tudhatjuk a város vezetését.

Magyar Attila a Fidesz elnöke elmondta, saját jelölt állítása is felmerült, de a döntés előkészítése során más szempontokat is figyelembe vettek. A legfontosabb az volt, hogy a város vezetését jobboldali vezető és képviselő-testület irányítsa a következő ciklusban is. A párt megyei és országos vezetőivel egyeztetve az az álláspont alakult ki, hogy a jobboldali összefogás színeiben újra induló polgármester támogatása szolgálja a kitűzött célok elérését. Hozzátette, egy „külső személy"
támogatása a Fidesz esetében egy szövetséges szervezet jelöltjét jelenti.

- Azt gondolom a két szervezet közötti viszony valamint
a napokban aláírt megállapodás elég garancia pártom
számára.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A képzetteket keresik Kapuváron

Kapuvár térségében – a megyei átlaghoz hasonlóan – a regisztrált munkanélküliek száma… Tovább olvasom