Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Partnerekre találtak a Felvidéken

Már meglévő partnertelepülése mellé újabbi felvidéki faluval köt együttműködési megállapodást Farád.

A farádi és a felvidéki Jányok önkormányzata nemrég írt alá együttműködési szerződést, amelyben vállalják a két település közti gazdasági, kulturális és civil kapcsolatok erősítését.

Szalai Zoltán farádi polgármester elmondta: kapcsolatuk a tűzoltóság révén indult, jelenleg a sport terén erősítik a barátságokat. – További szerződést szeretnénk kötni a szintén felvidéki községgel, Barttal – mondta a farádi vezető.

A jányoki tűzoltóparancsnok sírját együtt koszorúzta a két község.
A jányoki tűzoltóparancsnok sírját együtt koszorúzta a két község.

Az előzményekről szólva kiemelte, jányoki kapcsolataik az önkéntes tűzoltók megyei vezetőjén, Balogh Ferencen keresztül alakultak ki, aki jelezte a farádiaknak a jányoki önkéntesek partnerfelvételi szándékát.

– Elsőként így a helyi és jányoki önkéntes tűzoltók vették fel a kapcsolatot, ezt követte némi technikai jellegű segítség felvidéki barátainknak – mondta Farád vezetője. Az írásos megállapodást követően már a civilek körében is alakulnak a barátságok, számos esetben látogatják egymás községi rendezvényeit.

Farádi nyugdíjasok adtak műsort Jányokon. A két település a kultúra terén is erősíti a kapcsolatot.
Farádi nyugdíjasok adtak műsort Jányokon. A két település a kultúra terén is erősíti a kapcsolatot.

– A következő találkozónk július 20-án lesz, amikor a farádi falunapon a jányoki labdarúgók próbálják megszorítani a házigazdákat – tette hozzá Szalai Zoltán.

A polgármester azt is elmondta: nem csak a sport és a kultúra terén tudnak együtt dolgozni a felvidékiekkel. A napokban egy közös, határon átnyúló pályázatban is sikerrel indult a két község. – Úgy tűnik, helyi „külpolitikánk" sikerrel működik, hiszen a közeljövőben a felvidéki Bart községgel is hasonló szerződést szeretnénk aláírni – avatott be friss terveibe a farádi polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Verébfesztivál utoljára

Utolsó rendezvényét tartja július 13-án, szombaton a hagyományos csornai Verébfesztivál. Tovább olvasom