Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Parlament helyett önkormányzatok

Pelczné dr. Gáll Ildikó szerint a parlament elvesztette ellenőrző szerepét. A Fidesz látatlanban is bizalmat szavazna e testületnek.
Hétfői kapuvári látogatásán a Fidesz – MPSZ alelnöke, Pelczné dr. Gáll Ildikó sajtótájékoztatóján a konvergenciaprogramról kijelentette: véleménye szerint azt Brüsszel mindenképpen elfogadja, függetlenül attól, hogy például az euró bevezetésének dátuma nincs meghatározva. Úgy vélte, az, hogy a program eredményeit csak a munkából és keresetből élők sanyargatásával érik el, az unió vezetőit nem nagyon érdekli.

A Fidesz által felállítandó, úgynevezett önkormányzati testületről szólva hangoztatta: a testület a főváros főpolgármesteréből és a megyei városok és közgyűlések vezetőiből állna.

Ez a grémium ellenőrizné a költségvetés előkészítését, végrehajtását. Pelczné szerint a parlament elvesztette ellenőrző szerepét, melyet ezzel az új testülettel pótolnának.

– Úgy gondolom, a választások eredményétől függetlenül is bizalmat szavazhatunk ennek a testületnek, melynek felállításához alkotmányt kell módosítani – mondta a Fidesz alelnöke.

Lapunk kérdésére, hogy milyen esélyt lát a jobboldal győzelmére az önkormányzati választásokon, Pelczné dr. Gáll Ildikó nem akart jóslatokba bocsátkozni. Pártja aláírásgyűjtéséről szólva kijelentette: ezt a demokráciába vetett hitük egyik végső megmozdulásának tartja. Hozzátette: bár a kormánynak nem kötelessége ennek eredményét figyelembe venni, a választók véleményének semmibevétele következményeket vonhat maga után.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kártérítést követelnek a repedések miatt

A hatalmas kamionforgalom következtében repedeznek a házfalak Bősárkányban, a 86-os főút mentén. A lakók az önkormányzat segítségével jogi megoldást keresnek az állammal szembeni kártérítési igényük érvényre juttatásához. Bősárkány önkormányzata tavaly szeptemberben pályázati támogatást nyert kerékpárút építésére. Tovább olvasom