Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Parkolóautomaták Kapuváron

A napokban új parkolóórákat szereltetett a kapuvári önkormányzat a városban hét helyen. Az eddig ingyenes várakozási lehetőség szinte teljesen megszűnt a központban.
Horváth József: A lakók nem kaptak kedvezményt.
Október elejétől a kórház, Hanság Áruház és a Kis-Rába Áruház előtt, a családsegítő szolgálat épületénél, a Gesztenye sor és a Deák és Széchenyi utca sarkán, valamint a Fő téren áll egy-egy parkolóautomata Kapuváron. A fizetős időszak hétfőtől péntekig reggel 8-tól este hatig, szombaton délután egyig tart. A várakozás díja az önkormányzati rendelet értelmében óránként 100 forint, a havibérletek 4000 forintért válthatók.

A hivatal a bevezetéstől számítva háromhetes türelmi időt adott az autósoknak, addig tájékoztató cédulákkal figyelmeztetnek a változásokra. A türelmi időszak letelte után már büntetésre számíthatnak a bliccelők. A telepítés részleteiről Vertetics Istvánt, a városfejlesztési osztály vezetőjét kérdeztük.

Tavaly ötmilliós bevétel

Az illetékes elmondta: a beszerzés, telepítés és a beszerelés mintegy hatmillió forintba került. A munkálatokra pályázatot írtak ki. Ezt a győri Köztech Rt. nyerte meg, amely Hectronic Kinzle típusú parkolóórákat telepített Kapuvárra. Vertetics István hozzátette: az eddigi parkoló-
órákból a városnak tavaly mintegy ötmillió forint bevétele származott, a mostani beruházás megtérülését kétévnyire tervezik.

Kivétel a mozi és a sportcsarnok

A továbbiakban a Kölcsey utcára helyeznének még automatát, de itt csak a piacnapokon tennék fizetőssé a parkolást. Az intézkedések nyomán a városközpont szinte teljesen fizetős lett. Ingyenesen várakozni csak a mozi mellett és a gimnázium sportcsarnokánál lehet.

A lakóknak készült

Az intézkedés megosztotta a város közvéleményét. A kapuvári „fehér ház" lakói máris nemtetszésüknek adtak hangot, amit Horváth József közös képviselő tolmácsolt. Elmondása szerint a ház épülésekor a parkolók egy része eredendően a lakóknak készült, sőt, a ház amúgy szintén önkormányzati tulajdonban levő udvarán sincs elég várakozóhely az itt élők részére sem. Véleménye szerint az udvar jelentősége felértékelődik, mivel ott nem kell a várakozásért fizetni.

„Szkeptikusan szemlélem a történteket, hiányolom a lakóknak nyújtott kedvezményeket" – mondta Horváth József. A közös képviselő ugyanakkor megérti az önkormányzat álláspontját is, hiszen a kaotikus parkolási helyzet javulását várja a döntéstől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A megkülönböztetésről két olvasatban

Családja szerint bántóan külföldinek nevezte, „lenémetezte” egy, a gyerekkorát… Tovább olvasom