Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Parancsnokváltás novemberben

A kapuvári tűzoltóság az elmúlt nyolc évben tavaly mentette ki a legtöbb sérültet a beavatkozásokon.
Március első napjaiban tartja értékelő munkaértekezletét a kapuvári hivatásos tűzoltóság. Vinkovics János alezredes, tűzoltóparancsnok elöljáróban megjegyezte, elsődlegesen a középfokú iskolák, valamint a lakóházak és a mezőgazdaság tűzvédelmi helyzetét vizsgálták.

Vinkovics János alezredes
Náluk is fő szempont volt a takarékosság. Jelentős fejlesztésre nem futotta, csekély javulás mutatkozott informatikai eszközeikben.
2003-hoz képest a kapuváriak tizenöt százalékkal több ellenőrzést tartottak, a lakóházaknál ez az arány több mint harminc százalék. „Az ellenőrzések során hat alkalommal tiltottunk el személyeket a munkától, egyszer pedig szüneteltettük a tevékenységet" – mondta a parancsnok.
Tűzvédelmi bírságot kétszer, szabálysértési feljelentést tizenegy esetben alkalmaztak. A hatóságilag kiszabott pénzbüntetések összege nem érte el a százezer forintot. A tűzvédelmi bírságok és szabálysértési feljelentések száma a duplájára, a helyszíni bírságoké pedig közel húsz százalékkal emelkedett.

A kapuvári parancsnok kiemelte, 1999 óta jelentősen, negyedével csökkent a tűzesetszám. Az elmúlt évben valamivel több mint százszor vonultak ki, szemben például 2001-gyel, amikor kétszáznegyven riasztásuk volt. Műszaki mentéseik száma nem éri el a kilencvenet. Az évről évre szaporodó balesetek adják a legtöbb munkát számukra. Az utolsó nyolc év statisztikája szinte ötszörös emelkedést mutat. Sajnos a halálesetek száma is növekszik: míg például 1996-ban hármat, addig két éve tizenegyet, tavaly pedig hat személyt emeltek ki holtan a tűzoltók gépjárművekből a műszaki mentések során. A sérüléses esetek is közel négyszeresükre szaporodtak nyolc év alatt: 2004-ben hatvanegy sérültet mentettek ki a kapuváriak.

Vinkovics János hangsúlyozta: a növekvő feladatokat sajnos egyre idősebb gépparkkal látják el, járműveik átlagéletkora húsz év felett van és a közeljövőben nincs remény a felújításra. Az idei év egyik kiemelt feladata a parancsnokváltás lesz. Az új vezető a novemberi testületi ülésen számol be terveiről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több a kifizetetlen számla

Az önkormányzati tulajdonú Csornahő Kft-nek hamarosan újabb kölcsönre lesz szüksége. Tovább olvasom